Carl Huybrechts: "Ik sta open voor alles"

Probleem voor de fotografen, gisteren bij de voorstelling van het TV1-najaar. "Sorry, momenteel geen foto's", zei Carl Huybrechts. "Ik schaam me dood, ik sta op regime, er moet dringend 10 kilo af. Zodra ik die kwijt ben, mogen jullie zoveel foto's maken als jullie willen."

J.V.

BR>Na drie jaar VT4 maakt Huybrechts zijn rentrée op de Reyerslaan in

Met andere woorden

, het verborgen camera-programma

met het oortje

dat eerder werd gepresenteerd door Walter Grootaers.

"Na

De Sportpersoonlijkheid van het Jaar

hebben ze me gevraagd of ik

Met andere woorden

wou doen", zegt Huybrechts. "De opnamen zijn gemaakt in mei. Het was niet altijd even hilarisch, maar er zaten wel heel grappige momenten in. Vooral met de BV's. Je gelooft het niet, maar dat zijn altijd de gemakkelijkste slachtoffers. Bij de montage was ik niet betrokken. Ik ben dus ook benieuwd hoe het eruit zal zien."

Er komen maar zeven afleveringen van

Met andere woorden

op het scherm. Nadien is het de beurt aan

De XII werken van Vanoudenhoven

.

Waarom maar zeven afleveringen en niet de gebruikelijke dertien?

"Geen idee van", zegt Huybrechts. "Zo is het me gevraagd en zo is het uitgevoerd. In feite ben ik alleen maar ingehuurd. Je probeert natuurlijk persoonlijke accenten te leggen, maar als het programma scoort, zal dat hoegenaamd niet mijn verdienste zijn, maar die van de formule en van de redactie."

Vrijheid

Carl Huybrechts is nu zelfstandige. Het is in die hoedanigheid dat hij terugkeerde naar de Reyerslaan. Sinds enkele weken werkt hij aan een nieuw programma dat in november op het scherm komt.

"Ik mag er eigenlijk nog niks over verklappen", zegt hij, "maar ik ga dingen doen met gewone mensen. Het wordt amusement met hoog human interest-gehalte, om dat modewoord nog maar eens te gebruiken."

Mogen we Huybrechts nog in de sport verwachten?

"Om terug op de sportredactie te gaan zitten, heb ik te veel van de vrijheid geproefd", antwoordt hij, "maar ik sta open voor alles. Vorig jaar, in de aanloop naar het WK-voetbal in Frankrijk, zijn er trouwens contacten geweest. Om allerlei redenen is dat niet doorgegaan."

Vastgoed

Jobs in de regio