Vanthilt: "Marcel van het spel"

Print
Marcel Vanthilt was gisteren jarig. Hij werd 42. Tijd om te vieren was er niet bij: in de voormiddag was er de persconferentie van TV1, in de namiddag had hij opname van twee afleveringen Niet vergeten, de nieuwe quiz die vanaf aanstaande zaterdag te zien is. "Het is een tof familiespelletje, met telkens twee ploegen van familieleden uit verschillende generaties: een tante en een neefje, een opa en zijn kleindochter, dat soort combinaties. Zij krijgen iets te zien en moeten zich daarna allerlei details van dat beeld herinneren. Voor de kandidaten soms ontieglijk moeilijk maar heel leuk om naar te kijken", legt Marcel uit.
BR>Hij is blij met deze quiz, al had hij aan aanbiedingen geen gebrek. "Ik ben de laatste tijd gevraagd voor vanalles: De Zeven Hoofdzonden, Hitkracht, De nieuwe Droomfabriek. Er was altijd wel een reden om niet toe te happen. Bijvoorbeeld dat mijn stiefdochtertje in de vakantie van de States naar Antwerpen kwam en ik ook voor haar tijd wilde maken."
"Het komende seizoen word ik Marcel van het spel", rijmt de quizmaster van ViaVia (Ketnet) en Niet Vergeten (TV1). Ik denk dat dit soort programma's me wel ligt: het komt erop aan alert te reageren, ter plekke te improviseren, voortdurend ad rem zijn. Dat wordt vreselijk onderschat. Het is zelfs lichamelijk flink vermoeiend. Na de opname ga ik met knikkende knieën naar huis en 's nachts kan ik de slaap niet vatten. Vannacht was het halfdrie vooraleer ik weg was en om vijf uur was ik alweer wakker. Ik denk dat ik een slaapcursus zal moeten volgen."
Marcel heeft intussen een nieuwe liefhebberij gevonden: hij is gaan schilderen. "Ik heb nog maar één werkstuk klaar - het portret van een manspersoon - en droom nu al van een vernissage", lacht hij. "Schilderen is enorm rustgevend, het is verstand op nul en borstelen. Een prima afwisseling als je voor de rest altijd met woorden en tekst bezig bent."
Nu in het nieuws