België overklast Nederland in interland

Print
Boogschieten
BR>SCHIJNDEL - In het Nederlandse Schijndel vond zondag de eerste ontmoeting plaats in het kader van de jaarlijkse dubbele interland tussen België en Nederland.
Zeven teams van vier schutters namen het tegen elkaar op in 10 sets van ieder 5 pijlen en per set werden twee punten verdeeld. De wedstrijd draaide uit op een totale vernedering voor de Nederlanders. De Belgen wonnen met 54-86.
Met een voorsprong van 28 punten lijkt het een uitgemaakte zaak voor onze schutters en is de terugmatch op 12 september in Poppel eigenlijk alleen nog maar een formaliteit.
De mooiste prestatie van de dag kwam op naam van de juniores, die hun Nederlandse collega's versloegen met 0-20. Ook de andere teams wonnen vlot hun wedstrijden, behalve de Heren 3, die met 18-2 in het zand moesten bijten.

Dubbele Fita


In eigen land ging alle aandacht naar de dubbele Fita in Izegem, die als generale repetitie fungeerde voor het Belgisch kampioenschap. Ondanks dit belangrijke gegeven lieten heel wat Kempense schutters verstek gaan.
In de Compound-klasse ging de zege bij de vrouwen naar Murielle Terpand, die het haalde voor Jessy Verlinden en Elona Lindenberg. Bij de mannen was Stefane Sauvignon de beste. Denis Vanez en Marc Braeckeman moesten tevreden zijn met zilver en brons.
In de jeugdklasse bezette Jimmy Bartholomeeusen uit Minderhout na de eerste dag nog de derde plaats, maar daarna gaf hij er de brui aan. Zo ging de zege naar Thomas Everaert.
In de Recurve-klasse streek Severine Bonal alle eer op bij de vrouwen. Corine Evangelisti werd tweede en Mary Vogelaers bezette de derde plaats.
Bij de mannen overschreed Patrick Daman als enige de kaap van 1.300 punten, maar hij stopte na de eerste dag. Marc Lippens haalde het daardoor voor Jan Devos en Herman Briké, die aangesloten is bij Nooit Volleerd Laakdal.
Zijn clubgenoot Alfons Peetermans zorgde voor de enige Kempense zege en dat bij de Masters. Mon Meeusen (Minderhout) behaalde nog brons bij de Heren 1.100.
Nu in het nieuws