"Absoluut nul op zes voorkomen"

Print
Gerd Heylen wil pechseizoen bij Kapellen in Dessel naar vergeethoek spelen
BR>DESSEL - Voetballers verwend en over het paard getild? Dat dacht je maar. Wie zoals Gerd Heylen een volledige dagtaak met voetbal in tweede klasse combineert, beleeft jachtige tijden. Op de dag van de wedstrijd in Roeselare werkt hij van zes tot twee en voor één uur 's nachts is van platte rust geen sprake. Enkele uren later eist zijn job hem alweer op.
SV Roeselare - Dessel Sport
Gazet van Antwerpen: Je bent afkomstig uit Herenthout, maar je voetbalroots liggen in Herentals. Hoe komt dat?
Gerd Heylen: Mijn vader Willy trainde er de eerste ploeg toen ik zes was. Daarom sloot ik bij Herentals aan. Als eerstejaarskadet verhuisde ik naar KV Mechelen, maar een viertal seizoenen later keerde ik naar Herentals terug. Ik stond er vier jaar in de eerste ploeg in derde klasse en maakte de promotie naar tweede mee. Vorig seizoen was ik lid van Kapellen. Ik heb er een echt rotjaar doorgemaakt. Tijdens de eerste competitiematch werd ik al van het terrein geschopt, met een zware enkelblessure als gevolg. Eens hersteld speelde ik acht wedstrijden, waarna een operatie aan mijn tanden roet in het eten kwam gooien. Omdat ik achteraf meteen voluit moest meetrainen, kreeg ik een ontsteking aan de lies. Daar heb ik negen maanden mee gesukkeld. Eerst heb ik vier maanden lang de ene specialist na de andere geraadpleegd, maar uiteindelijk was een heelkundig ingrijpen onvermijdelijk. Dat betekende vier tot vijf maanden revalideren. Daardoor kwam ik niet meer aan spelen toe.
"Ik denk niet dat er nog een ploeg is met zo'n aartslastig competitiebegin als het onze."
n Gerd Heylen
Waarom koos je dan voor Dessel Sport?
Vorig seizoen zat het bij Kapellen sportief al niet goed door het vertrek van een aantal sleutelpionnen. Dessel contacteerde me op het einde van de competitie. Ik beschouwde dat aanbod als een ideale kans, ook gezien de aankopen. Daar bleek ambitie uit. Bij Kapellen werd het er zeker niet beter op, bij Dessel zag ik het veel meer zitten.
Is de aanloop naar de competitie vlot verlopen?
Ik ben eigenlijk iets te vroeg begonnen. Tegen Beveren moest ik door personeelsgebrek meteen de wei in en daardoor kreeg ik opnieuw liesklachten. Na tien dagen rust was het leed geleden. Sindsdien train en speel ik voluit mee. Soms ondervind ik nog wel hinder, maar die is van voorbijgaande aard.
Na de topper tegen Antwerp volgt vanavond een tweede serieuze test in het verre Roeselare. Wat verwacht je ervan?
Ik denk niet dat er nog een ploeg is met zo'n aartslastig competitiebegin als het onze. Ook Roeselare is een heel sterk team, al lijkt het vertrek van topschutter Peelman me moeilijk op te vangen. Wij gaan in elk geval van de eigen capaciteiten uit en onze trainer is er de man niet naar om zich aan de tegenstander aan te passen. Als ons systeem klopt, zoals in de tweede helft tegen Wetteren, hoeven we van niemand schrik te hebben. We moeten hoe dan ook een nul op zes vermijden. Een tweede nederlaag zou toch wel aan het vertrouwen knagen.
Waar zie je Dessel dit seizoen eindigen?
Halverwege de rangschikking. Een achtste tot tiende plaats moet zeker en vast kunnen.
Steekkaart
Naam: Gerd Heylen.
Leeftijd: 23 jaar.
Woonplaats: Kasterlee.
Burgerlijke stand: Verloofd met Meggy.
Positie: Linkerflankspeler.
Ex-clubs: Herentals, KV Mechelen, Kapellen.
Hoogtepunt: Promotie naar tweede met Herentals.
Dieptepunt: Pechseizoen door liesoperatie bij Kapellen.
Hobby: Tennis (in de zomer).
Idool: Bixente Lizarazu.
Betrachting: Nog een jaar of tien blessurevrij op degelijk niveau voetballen.
Nu in het nieuws