"Kortijk is een haalbare kaart"

Print
KV Kortrijk - KFC Turnhout
BR>TURNHOUT - In volle voorbereidingsperiode suggereerde trainer Raoul Peeters het Turnhoutse bestuur dat er vooraan en in het middenveld best nog wat versterking zou komen. In het middenveld liefst iemand met een groot voetballend vermogen als steun voor de hardwerkende Steven Geentjens.
Na een maandenlang durend welles-nietes-spelletje kon Turnhout uiteindelijk toch Peter Quintelier, basisspeler bij eersteklasser Eendracht Aalst, op de kop tikken. Al na een paar wedstrijden wierp Quintelier zich op als dé ontbrekende spelmaker.
Gazet van Antwerpen: Waarom duurde het een paar maanden voor je een contract tekende?
Peter Quintelier: De voornaamste oorzaak was een misverstand tussen Aalst en Turnhout. De manager vroeg een prijs die voor Turnhout veel te hoog gegrepen was. Maar die prijs klopte niet met de prijs die Aalst vooropstelde. Toen dat misverstand uit de weg was geruimd, was de zaak snel beklonken.
"Turnhout was voor mij helemaal geen stap in het onbekende."
n Peter Quintelier
Van eerste naar tweede. Wou Aalst je kwijt?
Absoluut niet. Trouwens na mijn dijblessure, die me vorig seizoen bijna de hele heenronde van het veld hield, speelde ik nog een kleine twintig wedstrijden in de terugronde. Trainer Hulshoff heeft me helemaal niet verplicht om te gaan, maar omdat de kern erg breed was, kon hij me geen basisplaats garanderen. Hij had er niets op tegen dat ik ging en ik heb Aalst in de beste verstandhouding verlaten. Ik vind het trouwens voor mij persoonlijk geen stap terug dat ik nu in tweede klasse speel. Turnhout is een ploeg met ambitie. De kans zit er dus altijd nog in dat ik opnieuw in eerste zal spelen. Turnhout was voor mij ook helemaal geen stap in het onbekende, omdat, toen ik voor Sint-Niklaas speelde, Raoul Peeters daar trainer was.
Waaraan is het te danken dat je hier bijna onmiddellijk ingeburgerd was een ook optimaal rendeerde?
Bij Aalst speelde ik naast libero, ook een aantal wedstrijden als centrale middenvelder. Voor de rest is dat al ingeburgerd zijn een combinatie van jezelf aanpassen aan de groep en omgekeerd. Bij Turnhout is de communicatie prima. Dat is niet zo evident in een club waar er een stuk of vijf buitenlanders rondlopen. Er is alleen een probleempje met Tomas Herman, maar die gaat Engels leren. Hij ligt trouwens nu al goed in de groep.
Enig idee van de sterkte van Kortrijk? Hun beperkt budget van 25 miljoen laat een afbouw vermoeden.
Vorig seizoen speelde ik met Aalst nog tegen Kortrijk. Er zijn dit seizoen een kleine twintig spelers vertrokken en zeker niet van de minsten. Kortrijk staat er financieel niet zo goed voor en is nog steeds in vereffening. Ik denk dat ze een paar overgangsjaren willen inbouwen. Ze worden trouwens door niemand bij de favorieten gerekend. In principe is Kortrijk voor ons een haalbare kaart, als we tenminste goed voetballen.
Steekkaart
Naam: Peter Quintelier.
Leeftijd: 31 jaar.
Contract: Twee jaar met optie.
Beroep: Voetballer.
Hobby: Motorrijden.
Woonplaats: Belsele.
Vrouw: Ingrid.
Kinderen: Yannick, zoontje van 6.
Positie: Centrale middenvelder of libero.
Ex-clubs: Sint-Niklaas, Antwerp, Sint-Niklaas, Oostende, Sint-Niklaas, Aalst.
Bewondering voor: Johan Cruyff.
Ambitie: Zo hoog mogelijk spelen.
Nu in het nieuws