Gewogen en te licht bevonden

Print
f Voetbal
BR> Het secretariaat van eersteklasser Verbroedering Geel deelt mee dat de supporters kaarten in voorverkoop kunnen kopen voor de wedstrijd van zaterdag op het veld van Lokeren. Woensdag, donderdag en vrijdag, telkens van 10.00 uur tot 18.00 uur, zijn toegangsbewijzen te verkrijgen in het Geelse Leunen-stadion.
Liga-invallers
GEEL - Verbroedering Geel werd op Genk gewogen en te licht bevonden en kreeg het deksel logischerwijze op de neus met 5-1. Geel kon slechts een klein halfuur standhouden op Genk.
Aanvankelijk verliep de partij gelijkopgaand hoewel doelman Steven Olieslagers toch in de voeten moest gaan van Pereira om de 1-0 te verhinderen.
Stilaan kreeg een technisch sterker en meer uitgebalanceerd Genk meer greep op de partij met kleppers als Doumen, Vangronsveld, Van Geem, Origi, Gudjonsson en Pereira tussen de lijnen.
Met een rake kopbal opende Van Geem de score en voor de rust verdubbelde Pereira die voorsprong. Origi en Leenders verbreedden de kloof tot 4-0. Twintig minuten voor tijd wekte een tegentreffer van Novcic op aangeven van Bouchouari enige hoop.
Maar Gudjonsson brak de veer met een vijfde treffer. Genk was duidelijk de betere ploeg. Van de twee testers liet Sebastien Demeersman een goede indruk. Maar hij is niet het type speler dat trainer Put zoekt. Spits Sylvain Ovono uit Kameroen krijgt nog een weekje respijt.
Voetbal

Vlag zorgt voor vertraging


MEERHOUT - In de vriendschappelijke partij tussen Meerhout en Lyra van vorig weekend viel een toch wel bijzondere gebeurtenis te noteren voor het begin van de wedstrijd.
De partij begon met enkele minuten vertraging, want er was slechts één vlag voorhanden voor de twee lijnrechters. Blijkbaar had iemand de andere vlaggetjes meegenomen.
De scheidsrechter dreigde ermee de wedstrijd niet te laten plaatsvinden als er niet snel een tweede vlag werd gevonden. Na heel wat kunst- en vliegwerk werd een tweede vlag in elkaar geknutseld zodat de partij toch nog van start kon gaan.
Nu in het nieuws