"Ik sloop mijn tegenstanders"

Print
Figuur van de week
BR>ANTWERPEN - Bernard Van Poelgeest is een oude rot in het vak. Al achttien jaar zit deze sympathieke Nederlander vastgeroest in België waar hij elk mannen 1-tornooi probeert mee te pikken. Ondertussen heeft Bernard de kaap van de vijfendertig bereikt. Dit seizoen was hij meer te zien in de open junior-veteranenreeks dan in mannen 1.
Net als de voorgaande jaren blijft hij de successen opstapelen en boekte hij op het meest prestigieuze tornooi uit de provincie Antwerpen niet alleen zijn 200ste overwinning in België, maar hij realiseerde afgelopen weekeinde eveneens een dubbelslag. Na het winnen van de finale op TC Ter Linden door opgave van zijn tegenstander, pakte hij op dezelfde manier de zege op Stad Antwerpen.
"Dat is mijn geheim wapen. Ik sloop mijn tegenstander", vertelt een steeds goedgemutste en zwanzende Bernard. "Alle gekheid op een stokje, ik was hier aan het Kiel slecht aan het spelen en bakte er weinig of niets van. Maar ik was niet vermoeid van mijn vorige wedstrijd op Ter Linden tegen Alain Bakkovens.
Ik voelde mij in prima conditie. Mijn tegenstander, Dominique De Vos, speelde gewoon heel sterk en dat is de enige reden waarom ik de eerste set met 2-6 verloor. Ik kon hem daarna uit zijn ritme brengen met geslicede ballen en amortietjes. Daardoor liet ik hem veel lopen. Hij ging in korte tijd tweemaal door zijn knie en kon niet meer verder."

Zevende zege


"In de vroege namiddag ging het iets beter op Ter Linden waar de concurrentie groter was. Tegen Alain Bakkovens, waar ik trouwens al altijd van won, stond ik 6-1 en 3-0 voor op het ogenblik dat hij zich aan zijn pols blesseerde. Ik had de wedstrijd in handen en had anders waarschijnlijk toch zonder opgave gewonnen.
Zondag boekte ik mijn zevende junior-veteranensucces na winst op Willebroek, Sint Amands, Ter Elst, Nova en Witte Wilg. In Mechelen, op TC Wingfield, verloor ik in finale van Johan De Preter. Samen met Bakkovens zijn dat mijn twee grote concurrenten in Antwerpen.
Ik hoop de trofee te kunnen winnen en speel daarom volgende week De Jasmijn en Racing Mechelen waar ik mij zowel in junior veteranen als mannen 1 inschreef. Kwestie van te kunnen trainen op niveau.
Met wat meer training zou ik trouwens opnieuw goed mijn mannetje kunnen staan in reeks 1. Alleen de tijd ontbreekt mij nu ik les geef op De Regenboog en 'T Sas. Ik heb zestien goede tennissers onder mijn vleugels waaronder Joeri Quadflieg en Steven De Jonghe en dat primeert."
Nu in het nieuws