"Wij zijn geen vedettenploeg"

Print
Kris De Glas vermoedt dat Tienen elke wedstrijd zal moeten knokken om een veilige plaats in het klassement af te dwingen
BR>TIENEN - Neo-tweedeklasser Tienen moet voor zijn verplaatsing naar Denderleeuw enkele belangrijke pionnen missen. Biga zit de laatste van zijn 3 strafzondagen uit en Lecomte is met een voetbreuk voor 2 maanden out. De Brabantse spelersgroep acht zich echter niet kansloos als het niveau van de tweede helft tegen RWDM gehaald wordt.
Tienen
Kris De Glas speelde vorig seizoen bij Turnhout en beschouwde Denderleeuw als een van de meest homogene ploegen uit de reeks. "Voetbaltechnisch zijn ze heel sterk en ook hun snelheid van uitvoering ligt hoog", oordeelt De Glas.
Kris kreeg zijn jeugdopleiding bij Anderlecht en deed nadien heel wat tweedeklasse-ervaring op bij Kortrijk, Hamme en Turnhout. "Ik scoorde bij Hamme vier keer en kwam zo in beeld bij Turnhout. Maar door de concurrentie met het spitsenduo Goots-De Vreese geraakte ik bij de Kempense ploeg op een zijspoor.
Bij Tienen kwam ik terecht in een toffe groep en ben al helemaal ingeburgerd. We zullen het overigens van deze goede groepsgeest moeten hebben, want we zijn geen ploeg van vedetten. Tegen RWDM ondervonden we hoe hoog het tempo in tweede afdeling ligt.
In de tweede helft toonden we onze mogelijkheden. We zullen zo in elke wedstrijd gemotiveerd moeten knokken om een veilige plaats af te dwingen", verwacht Kris De Glas.

Geprikkelde tegenstander


In Tiense voetbalkringen beschouwt men Denderleeuw, ondanks de uitschakeling in de Belgische beker, nog steeds als een kandidaat voor de eindronde. Het was voor Tienen overigens beter geweest als de Denderploeg gewonnen had tegen Handzame. Nu wordt vandaag een geprikkeld tegenstander verwacht.
Trainer Asselman, aan z'n tiende jaar toe bij Denderleeuw, zal wel voor de nodige motivatie zorgen. "De blauw-zwarten blijven een ambitieuze club en haalden tijdens de transferperiode met Boone, Heymans en Lambulic heel wat ervaring binnen. Spits Avdic (ex-Cercle Brugge) zullen we zeker uit de wedstrijd moeten houden."

Automatismen


Tienen presteerde vorig seizoen sterk buitenshuis en gelooft ook nu in zijn kansen. De suikerploeg zwengelde tijdens 2 oefenpartijen de automatismen aan. Op Oorbeek werd met 1-8 gewonnen. Vooral het hoge tempo van de eerste helft en de trefkracht van Kris De Glas met 4 doelpunten sprongen in het oog. Tegen de buren van Hoegaarden, de brouwersploeg, zorgden ze voor een waardige repliek. In deze 2 confrontaties liet spits N'Goram telkens een sterke indruk. Inmiddels werd deze aanvaller van Ivoorkust door Tienen aangeworven.
Tienen: Bogaerts, Daniels, De Glas, De Ruyter, Devos, Goethuys, Goossens of Magits, Happaerts, Hertoge, Lavigne, Leemans, Monziba, Van Eynde(?), Vranckx. Biga zit zijn laatste van 3 strafdagen uit. Lecomte voetbreuk. Van Eynde, liespijn, is onzeker.
Nu in het nieuws