"Mijn geduld werd beloond"

Print
Motorcross
BR>ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER - De nog prille motorcrossloopbaan van de jonge Jurgen Stroobants nam de voorbije weken een enorme vlucht. De zestienjarige piloot uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver vierde half juli zijn eerste zege in de BMB bij de beloften 125cc.
Meteen had hij de smaak van het succes te pakken want nadien volgden nog overwinningen in de midweekcross op het Rooiveld in Westerlo en op de Keiheuvel in Balen. Dankzij deze resultaten behoudt Jurgen uitzicht op zowel de provinciale als de nationale titel.
Eigenlijk kwam Jurgen eerder toevallig in de motorcrosswereld terecht. "Ik was tien jaar, toen ik bij een vriend met een klein crossmachientje mocht rijden. Even later ging ik kijken naar een jeugdcross. Ik was meteen gewonnen voor deze sport", vertelt Jurgen.
"Thuis ondervond ik niet de minste weerstand. Mijn vader Eddy droomde als kind ook van motorcrossen, maar hij groeide op in een groot gezin en ze hadden er de middelen niet voor. En mijn moeder Sonja was zowaar nog vlugger gewonnen voor mijn keuze."

Leercontract


Jurgen ging als knaap aan de slag met een 60cc-machine. Dan volgde een 80cc met kleine wielen en nog later eentje met grote wielen. In 1996 stak Jurgen voor het eerst de neus aan het venster en werd hij Belgisch kampioen. Vorig jaar ging hij van start bij de beloften met een Yamaha 125cc, met de steun van King Sport uit Koningshooikt.
"Verder dan een tiende plaats geraakte ik toen nog niet, maar mijn geduld werd dit jaar beloond. Ik won een eerste keer in Rijkevorsel en nadien volgden nog twee successen", zegt Jurgen, die straks op leercontract gaat in het sanitairbedrijf van zijn vader.
In de stand van het Belgisch kampioenschap staat Jurgen op de vierde plaats op acht punten van de leiderspositie. In het provinciaal kampioenschap moet hij voorlopig alleen Jimmy Huysmans laten voorgaan.
"Ik heb nog uitzicht op beide titels en ga er alles aan doen om die te behalen", klinkt het strijdlustig. "Veel zal afhangen van mijn resultaat aanstaande zondag in de volgende BK-proef in Angreau."
Nu in het nieuws