Goovaerts behaalt enige Belgische medaille

Print
Skeeleren
BR>OOSTENDE-ZEMST - Alleen Hilde Goovaerts is erin geslaagd om een medaille te rijden op het EK in Oostende. De Zemstse, die voor Tienen rijdt, won brons op de 3000m-piste. Een Spaanse en een Italiaanse concurrente gingen haar voor. Goovaerts dankt het brons aan een sterke eindsprint. In de puntenkoers finishte Hilde als vierde.
"We ondergaan de sterkte van de Italiaanse en Franse rijders," zegt de Zemstse trainer Arnold Decoster. "Het Belgisch team kan geen koers maken. We proberen mee te gaan en hopen dat er iets uit de kast valt. Met haar scherpe eindsprint is dat voor Hilde net gelukt. Dit kampioenschap is nog slechts een confrontatie van de vijf toplanden. De zwakkeren blijven gewoon weg."
Annelies Croes (REKO) strandde op een 10de plaats in het tijdrijden. In de sprint haalde ze de halve finales en werd 9de. Dat is behoorlijk, want snelheid is geen favoriet nummer van de Belgen. Bovendien had Croes last van een kniekwetsuur.
Anja Decoster (REKO) finishte als 6de op de 1500m en werd 13de in de marathon. Collectief ging het goed in de tijdrit over 1500m per ploeg. In de schiftingen bleven Decoster, Arnouts en Eyckerman voor Spanje. De ontgoocheling was groot toen het Spaanse team hen in de finales van het brons hield.

Langs de kant


Ook de mannen bleven individueel en collectief onder de verwachtingen. Stefan Pietrovsky (Rc.Heverlee) zette de beste individuele prestatie neer. Hij werd 5de in het tijdrijden.
Bondscoach Roland Deroo liet Pietrovsky -de snelste man van het team- om ongekende redenen langs de kant in de ploegkoers, en dat zorgde voor irritatie. Maandagavond werd Renaat Demeester 5de in de marathon.
Met de oogst van één medaille is het pistekampioenschap afgesloten. Kenners zien niet in dat het op de openbare weg beter zou gaan. Het parcours is geweldig technisch uitgezet op de markt van Middelkerke maar het nationaal team heeft er amper kunnen trainen: een thuisvoordeel is er dus ook niet. De factor geluk zal bepalen of België de sterke Italianen en Fransen wat kan ontfutselen.
Nu in het nieuws