Wauters speelt op hoog niveau

Print
SINT-NIKLAAS - Stefan Wauters schreef op een schitterende manier het enkeltornooi van de Wase op zijn naam. Woog Bart De Buyser twaalf maanden geleden nog wat te zwaar, dan bleek Bert Van Driessen zondagavond geen spek voor Wauters' bek.
BR>TC Wase
"De tornooien van De Wase, De Jasmijn en Madison vormen de laatste voorbereiding op de interclubcompetitie in ereklasse met De Jasmijn die er met rasse schreden aankomt", zegt blonde Stefan Wauters. "Later op het seizoen volgt nog Griekenland, maar tegen dan is het schooljaar - zesde jaar in de VTV-school in Wilrijk - al herbegonnen en daar denk ik nu nog niet aan."
In zijn rush naar de zege elimineerde Wauters eerst Nick Van Lierde en later Bavo Dhooge en Jan Van Kwikkelberghe. "Vermits Jan Stilten in de kwartfinale forfait gaf, lag de weg naar de eindzege breedopen. In geen enkele partij moest ik een set prijsgeven. Idem in de finale waarin criteriumleider Bert Van Driessen me nooit echt het vuur aan de schenen kon leggen."
Verder presteerde vooral het lokale talent erg knap. Met Frederiek Vermeersch, Philippe Francotte, Deborah Sonneville, Simone Hoornaert, Harry Van Gool en Lucien Oushoorn was de inrichtende club liefst zes keer aan het feest. Is de negende tornooizege van Frederiek Vermeersch vrij normaal, dan presteerde Lucien Oushoorn het om clubmakker François Van Daele een vijfde opeenvolgende tornooizege bij de Veteranen te ontfutselen.
"Ik kreeg die winst niet op een presenteerblaadje", zegt Oushoorn. "In de halve finale had ik tegen de Maltees Stanley Vassallo tweemaal een tiebreak nodig. In de finale stond ik tegen vriend Van Daele gedurende ruim drie uur op het terrein."
"Met vier finales uit evenveel tornooien en twee tornooizeges is het seizoen voor mij geslaagd. Normaal start ik volgende week in De Jasmijn, maar na deze overwinning overweeg ik om te stoppen. Ik zou niet graag C30 worden, zie je."
Wie zich van al deze klassementsverbeteringen niet veel aantrekt is Harry Van Gool. In eigen nest behaalde de kaalgeschoren Van Gool zijn negende tornooizege bij de Jongveteranen. "Negen op negen en ook de zesde keer dat ik tegenover Dominique De Vos stond. Tweemaal gaf hij op en driemaal bakte hij er omzeggens niks van. Onbegrijpelijk, want die man kan tennissen", aldus Van Gool.
Nu in het nieuws