"Ik ben altijd al een goede verdediger geweest"

Print
Den Bruel
BR>DESTELBERGEN - De Oost-Vlaamse VTV-secretaresse Veroniek Willaert doet meer dan administratief werk opknappen. Zondag stond ze bij TC Den Bruel in Asper in de laagste vrouwenreeks in de finale. Tegen Els De Vlieger had de 41-jarige Veroniek Willaert op papier geen schijn van een kans, maar de VTV-secretaresse dwong een derde set af en trok het laken naar zich toe. Goed voor haar tweede tornooizege dit seizoen.
"Ik heb niet de technische bagage van Els De Vlieger," vertelt Veroniek Willaert, "maar je mag je nooit vooraf verloren geven. Ik speelde in die finale mijn eigen spel. Vooraf wist ik dat ik moest proberen om haar spel te breken, want zij heeft van die vlakke slagen die mij in de problemen zouden brengen."
"Ik pakte het heel defensief aan en sloeg alle ballen hoger terug dan ik gewoon ben. Ik bleef ook lopen en ging naar elke bal. Dat is een beetje mijn persoonlijke stijl. Op een bepaald ogenblik was Els haar slag volledig kwijt. Op die manier kon ik die finale winnen. Ik ben altijd al een goede verdediger geweest."
Eerder dit seizoen schreef Veroniek Willaert het tornooi bij Saint-Denis op haar naam. Ze werkte deze zomer slechts een zestal tornooien af. Na Den Bruel totaliseert ze 44 punten. Ze komt wellicht enkele punten tekort om in het Criterium in de topdrie van Vrouwen 4 te eindigen.
De VTV-secretaresse schreef ook in bij De Krijte in Oostakker en dwong daar in Vrouwen 4 een ticket voor de kwartfinale af. Ze won van Rose-Marie Acke. "Had ik geweten dat ik in aanmerking kwam voor een plaats in de top van Vrouwen 4, dan had ik misschien geprobeerd meer te spelen, maar door een gebrek aan tijd en vakantie was dat niet mogelijk."
Nu in het nieuws