"Ik heb mij voor de laatste keer als een jong veulen voorbereid"

Print
Bert Van Hecke begint aan derde loopbaan bij Kemzeke
BR>KEMZEKE - Vier weken nadat de tenoren de bal aan het rollen brachten, wordt komend weekend de aftrap gegeven in de lagere reeksen. Voor de nu 39-jarige Bert Van Hecke betekent dit de start van een derde loopbaan bij Kemzeke.
"In mijn carrière had ik maar weinig ploegen. Pas in het seizoen 1991-1992 maakte ik gedurende twee seizoenen de overstap naar Kieldrecht, dat toen ook in tweede provinciale speelde. Vorig seizoen ruilde ik de kleuren van Klauwaerts Kemzeke voor die van Sint-Pauwels met de hoop deze ploeg voor een val naar derde provinciale te kunnen behoeden. Het bleek ijdele hoop", stelt de nestor van de Klauwaerts.
"Meteen werd duidelijk dat het verschil tussen de provinciale reeksen erg groot is. Sint-Pauwels had zich twaalf maanden eerder kordaat tot kampioen in derde provinciale laten kronen. Vorig seizoen bleek snel dat het te weinig in petto had om ook in tweede te kunnen meedraaien."
"Of het de nieuwkomers nu ook zo vergaat is zeer de vraag. Ploegen als Oudegem en White Boys zullen wellicht de eerste weken nog wat op hun elan kunnen doorgaan en willen kost wat kost hun prima seizoen bevestigen. Bovenaan meestrijden zit er voor hen normaal niet in."
"De kampioen moeten we wellicht gaan zoeken bij Sint-Gillis-Waas, Stekene, Wetteren en Berlare. Deze vier torenden vorig seizoen al boven de rest uit en hebben zich de voorbije maanden nog versterkt. Zij zullen wellicht het dichtst het niveau van eerste provinciale benaderen. Maar dat is natuurlijk nog geen garantie op succes."
"Het peloton dat daarachter volgt is sterk aan elkaar gewaagd. Het zijn allemaal ploegen die goed voetbal brengen zondermeer. De vorm van de dag zal dus doorslaggevend zijn. Een overwinning min of meer kan bij de eindafrekening een immens verschil maken."
Inmiddels maakt de stevige Klauwaerts-verdediger zich op voor wat hij zelf zijn laatste seizoen noemt. "Normaal startte ik zelfs niet, maar omdat onze kern nogal onder blessures lijkt te lijden, sta ik opnieuw ter beschikking. Zolang Kemzeke en trainer Herremans mij nodig hebben, kunnen ze op mij rekenen. Maar als er voldoende potentieel beschikbaar is, ben ik onmiddellijk bereid een stapje terug te zetten. Dat was de afspraak: mij in de kern ter beschikking houden en pas in uiterste nood zou ik aan de aftrap zou verschijnen. Nu het zover is, ontvlucht ik mijn verantwoordelijkheid niet. Ik heb mij dan ook voor de laatste keer als een jong veulen op de nieuwe competitie voorbereid."
"Een competitie die Klauwaerts Kemzeke hopelijk in meer serene sfeer dan vorig jaar kan afwerken. De eerste vereiste daartoe is punten pakken en uit de degradatiezone blijven. Slagen we daarin, dan is het seizoen voor Kemzeke geslaagd."

Nu in het nieuws