"We kunnen voor een stunt zorgen"

Print
HICKSTEAD - Morgenmiddag start op de immense piste van Hickstead (166x121 meter) de eerste kwalificatieproef voor het Europees jumpingkampioenschap. Vandaag al mogen de ruiters met de piste kennismaken. Acht hindernissen staan te wachten. Iedere ruiter mag exact negentig seconden in de piste verblijven. De Belgische ploeg bestaat uit Philippe LeJeune (Hoeilaart), Peter Van Broekhoven (Lommel), Peter Postelmans (Lummen) en Ludo Philippaerts (Gruitrode).
BR>Teamchef Lucien Somers heeft er een goed oog in. "Nura van Ludo Philippaerts heeft al een en ander bewezen", zegt hij. "Postelmans verkeert momenteel in de vorm van zijn leven. LeJeune heeft veel ervaring en als Van Broekhoven zijn prestatie van Rome herhaalt, zouden wij voor een stunt kunnen zorgen."
Vrijdag is al geweten waar België zich in het gezelschap bevindt. Dan wordt strijd geleverd voor het teamgoud. De landenwedstrijd geldt ook voor het individuele resultaat. De 25 beste combinaties rijden zondag de finale. De andere ruiters werken zaterdag de troosting af.
Nu in het nieuws