"PSV moest zich aanpassen aan mijn denkwijze"

Print
EINDHOVEN - Eric Gerets maakte aan de vooravond van het duel tegen Zimbru geen elftal bekend. "Fatsoensnormen verplichten mij de namen eerst aan de spelers te vertellen. Na onze goede start ga ik niet veel wijzigen. In de voorbereiding heb ik geleerd dat je spelers nooit van hun favoriete positie mag halen." (Een vingerwijzing dat Bruggink in de spits zal lopen naast Van Nistelrooy en Nilis op de bank start?)
BR>"Voor het seizoen liep het niet goed. Het elftal moest zich aanpassen aan de denkbeelden van zijn coach. De spelers liepen op het veld te denken waar ze moesten lopen. Bovendien gingen de jongens diep want de trainingsintensiteit lag bijzonder hoog. De jongste weken zie ik de frisheid terugkeren en de groep naar elkaar toegroeien. Als doelman Kralj en verdediger Addo terugkeren uit blessure, zit ik met een luxeprobleem.
We staan nu verder dan veertien dagen geleden in Moldavië. Zimbru is een ploeg die bij balverlies massaal terugzakt. PSV moet het veld breed houden en snel diep spelen. Op een goede grasmat als de onze moeten we met goed positiespel in staat zijn de Moldaviërs weg te spelen. Al wil de erbarmelijke staat van het veld in Zimbru niet als excuus inroepen voor onze zwakke prestatie ginds. Die snertmatch moeten we thuis rechtzetten."
Nu in het nieuws