Club - Anderlecht toch om 17.30 uur

Print
BRUGGE - Club Brugge - Anderlecht van 12 september mag toch om 17.30 uur plaatsvinden. De topper kan dus rechtstreeks op Canal + komen, tot opluchting van de veiligheidsdiensten. Mogelijk installeert Anderlecht een groot scherm in zijn stadion. Aanvankelijk had burgemeester Moenaert Club verplicht om 15 uur te spelen. Wat zijn andere eis betreft - geen Anderlecht-supporters in het Jan Breydel-stadion - wil hij van geen wijken weten. De harde kern van Anderlecht maakt zich nochtans sterk dat ze in Brugge zal aanwezig zijn. Velen onder hen zijn op de ene of andere manier al aan tickets geraakt.
BR>

Voorbereidingsprogramma Rode Duivels


BRUSSEL - Bondscoach Robert Waseige maakt vrijdag zijn selectie bekend voor de vriendschappelijke interlands van zaterdag 4 september in Rotterdam tegen Nederland en die van dinsdag 7 september op Sclessin tegen Marokko. De nationale kern traint maandagnamiddag een eerste keer in het Koning Boudewijnstadion.

Anderlecht met achttien naar IJsland


ANDERLECHT - Achttien man sterk is de spelersgroep waarmee Anderlecht-trainer Aimé Anthuenis straks omstreeks het middaguur richting IJsland vertrekt. De basiself van de zege op Lierse uiteraard, aangevuld met De Wilde, Verstraeten, Crasson, Dheedene, Meert, Stoica en Ekakia. Iachtchouk, die na een verrekking nochtans opnieuw meetraint met de groep, reist niet mee naar IJsland. De Oekraïner wordt klaargestoomd voor de topper tegen Club.
De kern: De Vlieger, De Wilde, De Boeck, Staelens, Oyen, Crasson, Verstraeten, Brocken, Van Diemen, Zetterberg, Meert, Baseggio, Dheedene, Goor, Stoica, Koller, Radzinski, Ekakia.

Joe Spiteri test morgen


LIER - Er prijkt nog steeds een vraagteken rond het aantreden van Lierse-spits Joe Spiteri tegen Harelbeke. De spits ondervindt al een poosje hinder van een blessure en kwam ook gisteren niet aan trainen toe. Morgen herneemt de Australiër in de hoop dat de pijn wegblijft. Eric Van Meir ondervond nog lichte hinder van een kwalijke trap, maar is morgen wel opnieuw van de partij.

Jo Geerinckx herneemt training


GEEL -Jo Geerinckx hernam gisteren al de training. De Geelse verdediger werd afgelopen zaterdag afgevoerd naar het ziekenhuis met een knieblessure, maar deze bleek minder ernstig dan verwacht. De groep van trainer Put wordt wel geteisterd door een griepvirus. Na Chris Bollaerts en Davy Alentijns moest Dave Smets gisteren de training staken. Georges Vamesu verzwikte zijn voet en trok eveneens vroegtijdig naar de kleedkamer.

Fouconier op stage bij KVM


MECHELEN - Olivier Fouconier, een kleurling afkomstig uit Frankrijk is drie dagen op stage bij KV Mechelen. Vrijdag speelt hij als spits met de invallers op Beveren.

Sillah is van Harelbeke


BRUGGE - Ebou Sillah, de kleine linkspoot van Club Brugge, komt de rest van dit seizoen uit voor Harelbeke. Hij wordt gehuurd voor een seizoen. De paars-witte West-Vlamingen lijken ook de Litouwer Danilevicius voor de neus van Racing mechelen weg te kapen.

Schoten wil met Allan Ferreira in zee


SCHOTEN - De kans is zeer groot dat Allan Ferreira nog volgende week aan de slag gaat bij derdeklasser Schoten. De Westelse spits keek de jongste weken uit naar een nieuwe werkgever omdat hij naast de basis van trainer Jan Ceulemans viel. Diverse ploegen klopten inmiddels aan in het Kuipke, onder hen de Spaanse tweedeklasser Merida. Ferreira geeft echter de voorkeur aan een Belgische ploeg, Schoten is de grootste kanshebber.
Nu in het nieuws