Stevens geeft misschien forfait voor halve finale

Print
SEVILLA - Patrick Stevens plaatste zich gisteren voor de halve finale van de 200 meter en greep zo na Stals en Nsenga als derde een rechtstreeks ticket voor de Spelen in Sydney. Maar toch is het lang niet zeker dat hij vandaag de halve finale loopt. Kort na zijn wedstrijd keerde hij zo snel mogelijk naar het hotel terug om zijn pijnlijke achillespees door Frank Dewitte te laten verzorgen. "Ik moet zien hoe dit letsel evolueert en wat Frank ervan zegt", zei Stevens hinkend. "Ik sluit niet uit dat ik forfait moet geven voor de halve finale", klonk het toen. In hoeverre de mentale klappen die hij de jongste dagen kreeg, meespelen in dit fysieke leed, was niet duidelijk. Na de behandeling kon hij de knoop nog niet doorhakken. "De beslissing valt morgen pas", liet hij vanuit het hotel weten.
BR>Normaal loopt hij zijn halve finale vanavond om tien voor acht en keert dan terug naar België voor de begrafenis van zijn grootmoeder donderdag. Hij kan vanavond de trein nemen naar Madrid en vandaar morgenochtend doorvliegen naar Brussel.
Stevens zat in hetzelfde schuitje al vier jaar geleden in Goeteborg. Toen werkte hij ook een sterke eerste en tweede ronde af, maar liep daarbij een meniscusletsel op. Hij startte toen nog wel in de halve finale, maar werd achtste.
Over zijn kwartfinale, waarin hij vierde werd in 20"59: "Ik wist dat het een zware reeks was, maar met die pijnlijke pees werd het nog moeilijker." Daardoor kon hij nauwelijks uitbollen in de slotmeters, zoals hij dat 's ochtends in de reeks wel had gedaan. In de tweede baan had hij daar niemand aan zijn binnenkant, zodat hij in de rechte lijn al naar rechts kon kijken om te controleren waar de anderen bleven. Zo kwam hij freewheelend als tweede door de finish in 20"54.
Nu in het nieuws