Cyber-telex


* Na de Barbie-printer en de Barbie-software komt Mattel nu ook op de proppen met de Barbie-pc. De vrolijk gekleurde computer - zilver met rose en paarse bloemaccenten - wordt uitgerust met een Barbie-muis, een Barbie-mousepad en een Barbiehouder waarin cd-roms kunnen worden opgeborgen.
Een Barbie-muis, dat we dat nog mogen meemaken...
* In China is een softwarepiraat veroordeeld tot vier jaar cel. Hij wordt daarmee een voorbeeld van het strenge beleid dat China van plan is te voeren tegen computermisdaden. Er gaan momenteel zelfs stemmen op om personen die een virus maken en verspreiden te bestraffen met de doodstraf. ReDaTtAcK mag met andere woorden blij zijn dat hij in België woont.
* Ieders naam betekent iets. De Zodiacal Zephyr vertaalt je naam en zal je dan vertellen wat voor persoonlijkheid je hebt. Grappig en ongeveer even juist als de gemiddelde horoscoop. Iedereen naar http://miva.zodiacal.com/acro.mv
* Freemac.com, een bedrijfje uit Los Angeles, is van plan maar liefst één miljoen iMacs aan nieuwe klanten weg te geven. Die klanten moeten dan wel voor tenminste drie jaar abonnee worden van hun Internet-dienst. Abonnees krijgen op hun harde schijf ook nog twee gigabyte promotie-materiaal van Freemac-partners voorgeschoteld.
* Solar System Simulator is een site van NASA die het hele zonnestelsel in je computer stopt. Het is mogelijk om vanaf alle planeten te 'kijken' naar andere planeten of ruimtevaartuigen naar keuze. Wil je dus weten hoe de marsmannetjes op 3 oktober 1642 de aarde zagen, kijk dan even op http://space.jpl.nasa.gov.
Nu in het nieuws