SPST Kort 30

Regio kort
BR>f Basketbal
Op zaterdag 28/8 (kadetten , pupilen en microben) en zondag 29/8 (juniors, miniemen, benjamins en pre-microben) organiseert Oxaco zijn groots opgezet jeugdtornooi. Samen met het Soba-juniorentornooi in mei, is het wellicht het bekendste in de provincie. Deelnemers zijn Sunair Oostende, Soba, Houthalen, Siemens en Brother Gent, Gembo, Drakenhof, Okapi Aalst en Oxaco zelf.
f Wielrennen
Paul De Jongherijdt dit weekeinde met de nationale selectie het zevenlandentornooi voor nieuwelingen in Duitsland.
Sebastiaan Sampers, Tom Vekemans Kevin Raes en Andy Leten rijden de clubwedstrijd te Liedekerke.
Glenn Everaerts, Christophe Haazen, Patrick De Meyer en Frederik Verschoten nemen deel aan Remouchamps-Ferrieres-Remouchamps.
Frederik Verschoten kwam in Luik-La Gleize en ten val. Hij werd naar de kliniek gevoerd maar mocht dezelfde avond nog naar huis met zware schaafwonden.
Joris Van Mechelen, Davy Huybrechts en Steven De Cuyper zullen de kleuren van RABC verdedigen op het Belgisch kampioenschap.
Tim Pauwels reed in het Limburgse Houthalen een schitterende wedstrijd met een derde plaats als resultaat.
Kris Herremans won met voorsprong in Rumst. Daarbij kon hij kon wel rekenen op de steun van enkele clubmakkers.

Kurt Devackeneer wordt nog altijd geplaagd door een voetblessure. Het kan nog een tijdje duren voor hij opnieuw de competitie kan hervatten.
Kevin Raes toonde weer eens zijn snelle benen in Meerhout. Hij versloeg er het hele pak in de spurt.
Stijn De Boeck behaalde vorige week de zege bij de aspiranten in Chaumont. Maarten Neyens was de beste in Jeneffe.
f Zaalvoetbal
ZVK General Painting Aartselaar, vorig seizoen nog ZVK Fresenius Hove, werkt momenteel haar oefenschema af. Afgelopen vrijdag ging de tweedeklasser in de Gemeentelijke Sporthal van Aartselaar nog eervol ten onder tegen landskampioen Sint-Truiden met 1-5. De 17-jarige belofte Steve Pouwels scoorde daarbij de verdiende eerredder. Volgende vrijdag om 21u staat een laatste vriendschappelijke thuismatch op het programma tegen eersteklasser Herentals. Een week later wacht de eerste partij in de Belgische beker, uit bij de Antwerpse derdeklasser Celtic Hoboken.
Nu in het nieuws