Sint Jan en Red Vic spelen finale, Ekeren in problemen

Basket - Tornooi Steveniers

J.V.A.

BR>

HOBOKEN -

De finalisten van het provinciale tornooi zijn gekend. Ook de nationalers deden gisteren hun intrede. En het begon al met twee klappers. Drakenhof tegen Soba, misschien wel de twee meest spectaculaire ploegen in Antwerpen tegenover elkaar. De Deurnenaars liepen tot 42-28 uit, maar wanneer Van Son ook Meuleman liet opdraven, kwam Soba op en over Draken.

Op het terrein ernaast kon Ekeren niet op tegen een agressief Boom. Rust: 28-30. Naar het einde toe leek Cois Peeters het pleit in Ekers voordeel te zullen beslechten, maar Baetens had met een driepunter in de slotseconde het laatste woord.

Nadien zakte de spektakelwaarde, want het allegaartje van Antwerpse mist uiteraard homogeniteit en Duvel, met motor Hennes en afwerker Domen, was twee maatjes te groot.

Het gros van de nationale ploegen komt vadaag aan de slag. En het is uitkijken naar Oxaco, in dezelfde poule als Draken en Soba.

Onverwachte finale

In de de halve finales van de provinciale clubs kregen we een hoogstaand vertoon. Red Vic nam verdiend de maat van Ticino. Het moest zijn initiële tienpuntenvoorprong nog wel inleveren, maar een superieure Stijn Colson liet de ploeg draaien en vergat zelf niet te scoren.

Sint Jan bracht tegen Zombies een foutloze eerste helft op het parket. In een bikkelharde tweede helft kwam Zombies nog terug, maar de mix van jeugd en ervaring bij de Jantjes hield met 30 vrijworpen gemakkelijk stand.

TICINO:

Van Ginhoven 13, Marschang 17, Pooters 7, Jacobs 5, Taeymans 7, Clament F. 11, Vander Veken 2, Theunis 10, Truyens 3.

RED VIC:

Opdenbergh 15, Anthonissen 12, Lambrechts 6, Lenarrts 6, Janssens 10, Peeters 2.

SINT JAN:

Michelena 8, Geurts 15, Van Rillaer 17, Maetens E. 12, Geukens T. 6, Geukes S. 17, Van Messem 3, Asaert 10, Simonts 5, Sloetmaeckers 4.

ZOMBIES:

Van Mieghem 4, Tomlov S. 5, Tomlov I. 13, Van Camp 15, Dierckx 13, Pepermans 7, Vervliet 9, Milian 2, Lambrechts 7.

Uitslagen Nationaal:

Soba - Drakenhof 62-54; Ekeren - Boom 54-57; Antwerpse - Duvel 78-47, Oostkamp - Duffel 64-60.

Provinciaal halve finales:

Sint Jan - Zombies 94-83; Ticino - Red Vic 75-81.

Nu in het nieuws