"Deze derdeklasser absoluut niet onderschatten"

Print
Dessel Sport - Wetteren
BR>DESSEL - De intrede van de tweedeklassers in de bekercompetitie houdt voor Dessel Sport een thuiswedstrijd tegen Wetteren in. Trainer Colin Andrews zag de derdeklasser vorige week aan het werk tegen Neeroeteren (2-0) en was danig onder de indruk van de Oost-Vlaamse prestatie.
"De ploeg telt verscheidene oud-eerste- en tweedeklassespelers, onder wie Yvan Desloover en Kurt Soenens. Ze koppelt ervaring aan jong talent. Tegen Neeroeteren gaf Wetteren weinig kansen weg. Het kan dus op resultaat spelen en dat kunnen wij net niet.
Bovendien is het voor een lager spelend team altijd een uitdaging een hoger gequoteerde tegenstander te bekampen, wat de motivatie een extra impuls geeft. Van onderschatting kan en mag bijgevolg geen sprake zijn. Mijn spelers moeten beseffen dat derdeklassers ook aardig kunnen voetballen, zoals Overpelt dat vorige dinsdag nog demonstreerde."

Verantwoordelijk


"Uiteraard was ik niet gelukkig met de zes tegentreffers, vooral omdat vier ervan voortvloeiden uit onnodig balverlies op de helft van de tegenstander. Bij ons is de wil om aan te vallen soms iets te groot. Dat is vooral mijn verantwoordelijkheid, omdat ik het publiek aantrekkelijk voetbal wil bieden.
Door ons offensief systeem laten we de deur soms open en dat moeten we proberen te vermijden. Onze manier van spelen houdt nu eenmaal risico's in. We moeten lessen trekken uit die oefenmatchen en de tekortkomingen op training bijsturen.
Daar loopt alles lekker en wordt er keihard gewerkt. Sommigen hebben het wel wat moeilijk met de intensiteit van de trainingen. Mijn komst betekent een aanpassing voor iedereen, ook voor mijzelf. Er wordt nu op een andere manier getraind én gevoetbald, maar alles kan ik niet veranderen in het beperkt aantal weken dat ik in Dessel aan de slag ben."
Nu in het nieuws