"Dit wordt een eerste echte test"

Print
CS Verviers - Hoogstraten VV
BR>HOOGSTRATEN - Met de resultaten van de oefenwedstrijden als maatstaf staan er HVV mooie maanden te wachten. Maar trainer Eddy Van De Ven houdt elk opgefokt enthousiasme aan de leiband.
"Het was winnen en nog eens winnen. Dat klopt. Maar het ging dan ook telkens tegen een op de papieren waardeladder lager gekwoteerde tegenstander.
Waarmee ik overigens de kwaliteiten van de vierdeklassers Zwarte Leeuw en AC Olen niet in twijfel trek. Laten we het hoofd koel houden en de voetjes op de grond. De gastheer van zondag huist in derde klasse. Noem het maar een volwaardige test."
Die gastheer heeft zijn optrekje alweer in Wallonië. Trivière-Saint-Vaast wordt opgevolgd door CS Verviers. Eddy Van De Ven kroop zaterdag achter het stuur voor zijn tweede snoepreisje.
Hij zag, net als de week voordien, bekervoetbal op het scherp van de snee. Nieuwbakken vierdeklasser Beauraing verloor met een zuchtje (1-2) van Verviers.
Datzelfde Verviers en Hoogstraten zijn lang geen onbekenden voor elkaar. Voor het eerst in jaren vertoeven de twee niet meer in hetzelfde competitieschuitje. HVV koos bewust voor de A-reeks. Afwisseling van spijs doet eten.

Vlaamse stempel


Welke indruk maakte CS Verviers op Eddy Van De Ven? "Een stevig geheel. En er is nog steeds de Vlaamse stempel. Een Vandecaetsbeek hoef je niet meer te leren hoe tegen het balletje te trappen. Een doelman van het kaliber Drouguet kent al evenzeer het klappen van de zweep.
Conclusie? We zetten onze tanden in een harde noot. Maar dat is niks nieuws. Kijk, onze nieuwe gezichten deden het tot op heden lang niet kwaad. En dat is mooi, vooral dan als je bedenkt dat ze toch met zijn allen een zekere kloof hebben moeten overbruggen.
Als nu, met een derdeklasser aan de overkant van de barricade, een bevestiging volgt verdwijnen vele vraagtekens. We zitten inderdaad om meer dan één reden met een belangrijk bekerduel op de schoot."
Nu in het nieuws