"Ik ben klaar voor het kampioenschap"

Print
BK Wielrennen
BR>GEEL - KWV-renner Bart Bastiaens kreeg pas donderdagavond te horen dat hij zondag mag deelnemen aan de nationale titelren. Toch komt de belofte niet zonder voorbereiding aan de start.
"De voorbije dagen heb ik getraind in de Ardennen. De weersomstandigheden zaten niet echt mee, maar ik denk toch dat de inspanning vruchten zal afwerpen. De enige zekerheid die ik heb, is dat het kampioenschap een erg lastige wedstrijd zal worden.
Op een massaspurt zal de wedstrijd zeker niet eindigen. De omloop zelf gaan verkennen was niet echt nodig. In het voorjaar tijdens de Triptique Monts en Chateaux hebben we in dezelfde omgeving gekoerst. Ik weet dus wat me te wachten staat."

In dienst


Bart Bastiaens nam de voorbije weken onder meer deel aan de Ronde van Antwerpen. "Een wedstrijd die ik helemaal in dienst van de kopmannen In 't Ven en Dierckx heb gereden.
Als individu bleef je dan wet meer op de achtergrond. Vorige week heb ik de Omloop der Vlaamse Gewesten in Meerhout gereden, maar door een volledige offday is daar verder niet veel over te vertellen."
Wat het verwachte resultaat voor zondag betreft, kijkt Bastiaens liever de kat uit de boom. "Zo dicht mogelijk eindigen natuurlijk, maar ik ga niet zeggen dat ik bij de eerste tien wil zijn. Ik ben al tevreden dat ik er bij ben. We zijn ter plaatse wel wat het wordt."
Bastiaens behaalde dit seizoen één overwinning in Geel-Winkelomheide. De Gelenaar won er voor de tweede maal op rij. "Na het kampioenschap is het seizoen nog lang niet afgelopen. Ik wil nog deelnemen aan de laatste wedstrijd van de Topcompetitie, De Naamse Pijl, de wedstrijd in Bioul en Gent - Wevelgem."
Nu in het nieuws