"Laat ons maar in die onderste schuif liggen"

Print
Bruno Versavel meent dat een Geel zonder angst niet kansloos is tegen landskampioen Racing Genk
BR>GEEL - Bruno Versavel is definitief terug van weggeweest. In Italië en Zwitserland leek zijn loopbaan gevaarlijk dicht naar het einde af te glijden, maar in eigen land heeft hij zich schitterend herpakt. Na een tussenstation in tweede nationale zit de ex-Anderlecht-speler opnieuw met Geel in de topreeks. Hij voelt zich weer helemaal voetballer.
Geel - Genk
"Ik hoorde zaterdag op Staaien mijn hand kraken bij een sliding en dacht: Amai, die is gebroken, aldus Bruno Versavel. "Jongen, ik zag scheel van de pijn. Ik nam tijdens de rust een pijnstiller en stapte opnieuw het veld op. Ik ben een winnaar. Dat gevoel was in Italië en Zwitserland afgezwakt, maar sinds vorig jaar leef ik weer als een echte voetballer. Ze zeiden: Versavel, zie hem wroeten in tweede klasse. Maar inmiddels zit ik weer in eerste, hé. Ja, bij Geel, maar ik voel me hier lekker. Dit clubje leeft en geniet. Vanavond komt Genk op bezoek, een zoveelste beloning voor de knalprestatie van vorig seizoen."
Gazet van Antwerpen: Je trainde de voorbije dagen met een gipsverband. Kan je vanavond spelen?
Bruno Versavel: Ik voelde weinig pijn op training, maar het is verboden met een gipsverband te spelen. Het wordt afwachten of de pijn draaglijk is met een gewoon verband. De trainer wil dat ik alleen speel als ik me honderd procent kan geven.
Veel heisa in en rond het stadion. De ringlaan wordt vanavond deels afgesloten om bijkomende parkeerplaatsen te scheppen. Het lijkt wel of de koning op bezoek komt in Geel.
Het huis zal allicht uitverkocht zijn en dat zegt veel. Genk staat voor ambiance. De Limburgers komen met vierduizend. Het zal feest zijn. Ach, persoonlijk krijg ik daar geen rillingen meer van, maar ik ken het gevoel bij de mensen die dat voor het eerst meemaken. Ik meen overigens dat het Geelse bestuur aan Genk een voorbeeld moet nemen. Niet zo heel lang geleden was Racing ook maar een gewoon ploegske.
Is dit Geel in staat om straks ook op het veld feest te vieren?
Als iedereen zijn angst kan verbergen en voldoende lef heeft om vooruit te voetballen, zijn we geen vogel voor de kat. We hebben niets te verliezen en moeten de lijn doortrekken van afgelopen zaterdag in Sint-Truiden. Ik weet het, bij alle prognoses voor de competitiestart lagen we in de onderste schuif. Laat ons daar maar liggen, dat komt ons goed uit. We hebben nu een uitdaging voor het hele seizoen. En al die prognoses. Als je het mij vraagt is er dit seizoen maar één zekerheid: Anderlecht wordt kampioen. Op de andere plaatsen kan je geen namen kleven.
We zijn twee speeldagen ver. Heeft Geel de kloof met tweede klasse inmiddels reeds aan den lijve ondervonden?
Na de 1-5 pandoering tegen Gent stonden sommigen aan de grond genageld, maar het gelijkspel tegen STVV pompte weer zelfvertrouwen in de ploeg. De sfeer is ideaal, maar ik ben niet blind voor de gevaren. Hoe zal de groep reageren als het enkele weken minder goed gaat? Het is belangrijk dat allen beseffen dat ze het gebrek aan kwaliteit moeten compenseren met inzet. Dit Geel moet drijven op een knokkersmentaliteit.
"Toen ik de Rode Duivels tegen Finland zag klungelen, dacht ik: Bruno, dan kan jij ook nog hogerop spelen."
n Bruno Versavel
Geen spijt dat je een transfer naar het Turkse Gaziantepspor aan je liet voorbijgaan?
Geen moment. Zeker niet na die verschrikkelijke aardbeving. Toen ik twee jaar geleden bij Perugia speelde, maakte ik hetzelfde mee. Toen werd Assisi door elkaar geschud. Het epicentrum lag tien kilometer van mijn deur. Er waren veel minder doden, maar ik zag de gevolgen van de ramp. Geel liet horen dat het twee pionnen van KFC Herentals absoluut wilde: ondervoorzitter Cis Verachtert en Bruno Versavel. De keuze was vlug gemaakt. Let op, ik heb nog ambities. Toen ik de Rode Duivels tegen Finland zag klungelen, dacht ik: Bruno, dan kan jij ook nog hogerop spelen.
Nu in het nieuws