Regio Kort

Print
f Basketbal
BR> In een voor 200 toeschouwers gespeelde oefenwedstrijd speelde Duvel gelijk tegen De Pinte, favoriet in derde. 84-84. Bij een gemotiveerd Duvel liep vooral een individualistische Hennes in de kijker, maar kwamen Amerikaan Watson en De Boeck minder aan bod.
Duvel: Domen 14, Watson 16, De Boeck 9, Truyens 10, Van de Voorde 2, Landuyt 2, Aerts, Hennes 26.
In het belangwekkende tornooi Steveniers in de Sorghvlietzaal Hoboken komen in het provinciale tornooi Zombies aan bod, terwijl in het nationale tornooi Duffel, Boom, Duvel, Guco en Aartselaar aantreden.
De vrouwen van Boom spelen in het Stevenierstornooi morgen om 11 uur een demonstratiewedstrijd tegen Orange Vilvoorde.
f Karate
De Brusselse karateka Dean Grilli is door de Belgische Karate Federatie uitgeroepen tot beste karateka van het afgelopen seizoen. De Nijvelse Joëlle Cleys, Belgisch kampioene kata en kumite, viel die eer te beurt bij de vrouwen.
f Voetbal
Vierdeklasser Lyra heeft in een vriendschappelijke wedstrijd met 6-1 cijfers van RB Elzestraat gewonnen. Lyra moest van start zonder Cuypers, Claes, Vermoesen, Silverans en Hans Van Herck. De Pallieters kwamen verrassend op achterstand, toen Bart Teugels raak trof voor de rust. Nog voor de pauze trok Gert Mertens de scheve situatie recht.
In de tweede periode stelden de Pallieters orde op zaken en liep het RB Elzestraat onder de voet. Goals bleven niet lang uit. Mertens maakte zijn hattrick rond en ook van Looy trof nog twee keer raak. De ingevallen Moons legde de eindcijfers vast.
Lyra: Van Horenbeeck, Langmans (46' Michiels), Van Hoof, Derdin (60' Moons), Stef Van Herck, Verstappen, Van de Perre, Bormans (72' Ory), Thys, Van Looy, Mertens.
Doelpunten: 9' Teugels 0-1, 27' Mertens 1-1, 34' Mertens 2-1, 56' Van Looy 3-1, 68' Mertens 4-1, 74' Van Looy 5-1, 85' Moons 6-1.
De supportersclub van Club Brugge, de Blauwzwartvrienden Rupelstreek, gaat ook dit seizoen opnieuw van start. Voor alle thuiswedstrijden, zowel competitie als Europees, wordt een bus ingelegd naar Brugge en dit aan democratische prijzen. Het lidgeld voor een heel seizoen bedraagt 250 frank. Voor meer inlichtingen kan men contact opnemen met Café 't Moleken, Provinciale steenweg 371 in Schelle (tel. 03-887.74.57).
Op zaterdag 28 augustus heeft de 2de jeugddag van KFC Nijlen plaats op de jeugdterreinen in de Goorstraat te Nijlen. De jeugddag begint om 12.30 uur. Naast Nijlen staan ook Lierse, Westerlo, Grobbendonk en Vorselaar op de affiche. Er worden wedstrijden gespeeld van duiveltjes tot juniores. De dag wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk. Voor meer informatie kan je terecht bij jeugdsecretaris Hans Lambrechts op het nummer 03-480.71.91.
Abonnementen bij Rupel Boom zijn te bekomen vandaag zaterdag op het secretariaat tussen 10 en 12u. en morgen zondag voor de aanvang van de wedstrijd (18u) Rupel Boom-Meerhof. Ook volgende week zaterdag 28 augustus is het secretariaat tussen 10 en 12u open voor abonnementen.
Ondertussen blijft de ziekenboeg van de Steenbakkers overvol. Aanvoerder Michael Delcampe blesseerde zich aan de hand werd in het gips gelegd.
f Windsurfen
De vzw Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker in Mechelen meldt dat er in de maand september nog kan gesurft worden. Van 1 tot 15 september kunnen alle windsurfers er terecht van 11.00u tot 20.00u. Van 16 tot 30 september is het centrum open voor surfers op woensdag, zaterdag en zondag, ook van 11.00u tot 20.00u. Meer informatie kan verkregen worden op het nummer 015-55 70 05.
Nu in het nieuws