"Wij gaan voor de punten"

Tom Caluwé maakt zijn wederoptreden en hoopt op puntenoogst voor zijn ploeg

BR>

MECHELEN -

Voor de uitwedstrijd op Moeskroen kan trainer Gunter Jacob opnieuw rekenen op Tom Caluwé. Caluwé viel tijdens de openingswedstrijd op Standard uit en moest hierdoor de eerste thuiswedstrijd tegen Charleroi missen. Bovendien viel voor hem ook de interland met de beloftenploeg in het water.

KV Mechelen

"Dat ik die wedstrijd moest missen vind ik wel spijtig, vooral dan die match met de nationale beloften", vertelde Tom Caluwé. "Een interland tegen Estland behoort tot de categorie gemakkelijke wedstrijden, dat maakte de 1-7 winst ondertussen wel duidelijk. In zulke wedstrijden kan je je in de kijker spelen en dat moest ik nu missen. Als je beroep voetballer is moet je er rekening mee houden dat een onbeschikbaarheid door blessures er wel eens kan bijkomen. Dat behoort gewoon tot de risico's van het vak".

"Toch ben ik erg tevreden dat die onbeschikbaarheid maar één week duurde. Op Standard blesseerde ik mij net voor de rust aan de enkel. In de kleedkamer voelde ik dat het onmogelijk was aan de tweede helft te beginnen. Na de wedstrijd kon ik amper stappen. Omdat ik het voorbije seizoen al met pech had af te rekenen en twee jaar geleden een kuitbeenbreuk opliep, vreesde ik het ergste."

"Gelukkig viel het allemaal nogal mee en bestond er zelfs een kleine kans dat ik vorige week tegen Charleroi al had kunnen spelen. Maar ik was niet honderd procent fit en bleef langs de kant om risico's te vermijden, zeker omdat het seizoen pas begonnen is."

"Op Standard haalde ik niet mijn normale niveau omdat ik na de vroege rode kaart van Sven Vandenbroeck direct een positie achteruit schoof. Ik speelde op Sclessin niet op mijn gewone plaats. Omdat wij het na de uitsluiting even moeilijk hadden moesten wij ons beperken tot verdedigen en dat is niet mijn sterkste punt. Gelukkig kwamen wij er op het einde van de eerste helft terug door."

"Moeskroen moet winnen, dat kan in ons voordeel spelen"

Tom Caluwé

Vanavond speelt KV Mechelen op Moeskroen. Voor de Hurlus betekent dit de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Twee uitwedstrijden leverden de ploeg van Hugo Broos slechts één punt op zes op.

"De voorbije twee seizoenen was Moeskroen de ploeg die op eigen veld moeilijk te kloppen was. Omdat ze na de één op zes moeten winnen zullen de meeste spelers toch wat zenuwachtig aan de partij beginnen. Moeskroen mag geen punten laten liggen want anders hebben ze een slechte seizoenstart. Dat kan in ons voordeel spelen."

"Wij gaan in elk geval voor de punten. Als wij het spel van op Standard kunnen herhalen dan zijn wij niet kansloos, ook al omdat er veel vertrouwen in de groep is. Tegen Charleroi speelden wij trouwens voor de rust heel goed. Tijdens de tweede helft was het minder, maar dan stond doelman Willockx op de goede plaats."

Nu in het nieuws