Gunther De Meyer voelt zich opnieuw volwaardig voetballer

Print
BEVEREN - De eerste twee wedstrijden van Gunther De Meyer bij zijn nieuwe club werden evenveel nederlagen: 5-2 tegen Anderlecht en 0-1 in de Ligabeker tegen Moeskroen. Gunther De Meyer hoopt dat straks tegen Harelbeke zijn derde optreden het goede wordt.
BR>SK Beveren
Aan die twee nederlagen wil de ex-speler van AA Gent niet te zwaar tillen. "Voor het huidige Anderlecht zijn we geen partij, terwijl we tegen Moeskroen toch met een erg gehavende ploeg in het veld stonden. Met de vele nieuwe spelers is het trouwens nog zoeken en tasten en is er nog onvoldoende cohesie en organisatie."
"Als ploeg kan en zal Beveren zeker nog heel wat progressie maken. Ook omdat nog enkele sterkhouders ontbreken. Maar de realiteit is dat Beveren al na twee speeldagen aan de staart van de rangschikking bengelt. Die nul op zes zet de ploeg al onmiddellijk onder druk. De thuiswedstrijd tegen Harelbeke is dan ook van cruciaal belang. De drie punten thuishouden zou een hele verademing zijn. Drie op negen of nul op negen maakt een groot verschil."
Kon hij met zijn nieuwe club nog geen sportief succes behalen, Gunther De Meyer voelt zich, na zestien maanden van doffe ellende, opnieuw een volwaardige voetballer. "In de uitwedstrijd op Genk op 9 april '98 liep ik een kuitbeenbreuk op. Pas na een tweede operatieve ingreep eind '98 kon ik met de revalidatie beginnen. De oorzaak was dat het medisch materiaal dat gebruikt werd om de breuk te herstellen niet goed was. Na die tweede ingreep verliep de revalidatie vlot, maar bij Gent kreeg ik geen gelegenheid om te bewijzen dat ik volledig hersteld was."
"In de voorbereiding op het huidige seizoen werd ik na drie weken meetrainen met de A-kern naar de B-kern verwezen. Trainer Sollied had mij blijkbaar voorgoed afgeschreven voor het topvoetbal. Voor mij was het een opluchting dat Beveren kwam. Na zo'n lange periode van inactiviteit zal ik nog wel een tijdje nodig hebben om mijn hoogste rendement te halen. Maar ik hoop tegen Harelbeke al mijn steentje te kunnen bijdragen om mijn nieuwe club aan de eerste puntenwinst te helpen."
Nu in het nieuws