"Sollied scherpt mijn ambitie aan"

Print
AA Gent
BR>GENT - Ivica Dragutinovic is na een neusbreuk opnieuw fit en normaal paraat voor een wederoptreden vanavond op Standard. Hij was in de tweede helft van vorig seizoen en tijdens de voorbereiding de sterke man van AA Gent. Maar het was ooit anders.
"Mijn eerste jaar was erg moeilijk. Ik was ook nog erg jong", aldus de nu 23-jarige Serviër. "Ook met de taal had ik het erg moeilijk. Dat is nu veranderd. Iedereen spreekt Engels en bovendien is de trainer zelf een buitenlander. Dat zorgt voor een andere gewaarwording voor nieuwe spelers."
"Sollied is de beste trainer die ik ooit had. Een heel ander type dan Boskamp, die meer druk op de ketel zette. Sollied is rustiger, stiller en geeft meer steun. Ideaal voor deze groep, waar veel evenwicht in zit met negen nieuwe spelers die zich allemaal willen tonen."
Vorig seizoen was er belangstelling van Magath, trainer van Werder Bremen. Trond Sollied vind dat Dragutinovic geen speler is voor de Bundesliga maar nu al mag mikken op de Serie A. "Normaal heb ik hier nog een contract voor de twee volgende seizoenen. Zonder het ontslag van Magath was de kans vrij groot dat ik nu in Bremen voetbalde. Los daarvan zal ik altijd alles geven wat ik in mij heb in elke wedstrijd. Dat de trainer zegt dat ik nu al klaar ben voor Italië, scherpt mijn ambitie nog aan. Ik weet dat ik vooruitgang kan maken, maar ik voel me ook al klaar om een stap vooruit te zetten."
De Serviërs leden onder het Kosovo-conflict, maar blijkbaar is nog niet alle leed geleden. "De oorlog was heel erg moeilijk voor ons Serviërs. Elke dag probeerde ik te bellen naar mijn ouders. De situatie blijft daar erbarmelijk. Ik wacht nog wat af. Als ik zeker ben hier nog een tijdje te spelen, haal ik zo vlug mogelijk mijn familie naar België. Dan moet ik niet meer ongerust zijn."
Nu in het nieuws