Meer dan 1 miljoen kijkers voor het VTM-nieuws

Het nieuws van 19.00 uur van VTM van dinsdag 23 januari werd bekeken door 1.031.000 Vlamingen. Van de 100 kijkers die op dat moment voor hun toestel zaten, kozen er nagenoeg 45 voor het VTM-nieuws.

BR> VTM-woordvoerder Mark Vanlombeek denkt niet dat de kijkers speciaal naar het nieuws kijken omdat er bijzonder nieuws te rapen valt. "De begrafenis van Kabila en de vrees voor onlusten waren wel een belangrijk item in het nieuws. Maar er was toch niet echt een speciale uitschieter", zegt Vanlombeek.

De commerciële omroep stelt wel vast dat de laatste weken het VTM-nieuws veelvuldig bekeken wordt. Het gemiddeld aantal kijkers van het VTM-nieuws van 19 uur ligt sinds nieuwjaar op 865.000, wat goed is voor een marktaandeel van 43 procent. Daarmee is het, met grote voorsprong, de meest bekeken nieuwsuitzending van het land. De stijgende tendens ligt dus in de lijn van de verwachtingen, aldus de VTM-woordvoerder.

De laatste keer dat de kaap van het miljoen gerond werd, was op 10 februari 1999. Sinds de invoering van de nieuwe CIM-studie van de kijkcijfers in 1997, heeft geen enkele andere zender een miljoen kijkers gehaald met een nieuwsuitzending, stelt Vanlombeek.

Nu in het nieuws