Winnaars Gouden Metropool bekend

Print
De winnaars van de derde Gouden Metropool hebben hun trofee in ontvangst genomen. We zetten nog even op een rijtje waarom ze hem in ontvangst mochten nemen.
BR> Evenement: Günther Neefs wachtte twintig jaar voor hij een ode bracht aan zijn vader. Louis Neefs - 20 jaar later was dé muzikale verrassing van het najaar. De cd ging 30.000 keer over de toog en het Sportpaleis was op een mum van tijd uitverkocht.
Theater/Film: Stany Crets was woensdag op televisie te zien in de Nancy & Debby Show, maar onze lezers zetten hem in de bloemetjes voor zijn werk als filmacteur en theaterregisseur: bij de Blauwe Maandag Compagnie, als regisseur van Oud Papier (MMT) en voor zijn rol in Alles moet weg.
Sociaal: Herman Wolf haalt met Instant A laaggeschoolde jongeren uit de werkloosheidscijfers met kortstondige baantjes. Het sociale interimbureau aan de Provinciestraat schreef sinds oktober 1999 al 1.300 werkzoekenden in. Het project kreeg navolging in Gent en Mechelen.
Economie: Velgenfabriek Lemmerz zat twintig jaar geleden in de rode cijfers. En toen kwam Marcel Hendrickx. "Herstructeren en anders gaan werken", luidde zijn filosofie. Dankzij een goede samenwerking met de vakbonden is Lemmerz momenteel het best presterende bedrijf binnen Hayes.
Politiek: De SP bombardeerde Patrick Janssens een jaar geleden tot voorzitter. Eigenlijk was hij gewoon de man achter het marketingbureau dat de SP in 1992 begeleidde bij de verkiezingscampagnes. Maar Janssens werd kort daarop SP-lid, met de gekende gevolgen. Hij loodste de partij door de verkiezingen van oktober.
Muziek: Joost Zweegers componeerde acht jaar geleden Wrong, won vier jaar geleden de Rock Rally en was vorig jaar niet van de radio te slaan met zijn titelloze debuut-cd. Bij de Zamu-awards scharrelde hij een recordaantal nominaties bij elkaar.
Televisie: Bob Peeters, de spits van het Nederlandse Vitesse, draafde tijdens Euro 2000 op als rechterhand en vliegende reporter van Marc Uytterhoeven. Zijn ontwapende stijl kon iedereen bekoren. "Maar het blijft bij die ene keer. Ik ben geen acteur", aldus Peeters.
Sport: De Antwerpse Els Callens bezorgde de Belgisch tennisfederatie in 2000 een primeur in de vorm van een bronzen Olympische medaille. Dankzij haar kon het Belgisch Fed Cupteam zich plaatsen voor de halve finales in Las Vegas. Aan de zijde van Dominque Van Roost haalde ze de halve finale van de US Open, de kwartfinale op de Australian Open en de kwart op de Masters Chase Championships.

.

Nu in het nieuws