Verkrachte vrouw wordt gestraft

De Filippijnse au pair S.D. (21) zal haar verblijf in Nederland niet vlug vergeten. In juni vorig jaar werd ze door W.K. uit Sint Willebrord verkracht. Maar ze is nu zelf ook vervolgd wegens meineed en veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur.

GPD

BR> Woensdag kwam de zaak voor bij de Bredase politierechter mr. W. van den Berg. Bleek achteraf dat ze niet één keer verkracht was, zoals zij onder ede had gezegd, maar twee keer. Met meineed kan de Nederlandse justitie niet lachen, de standaardeis daarvoor is drie maanden cel. De rechter en officier van justitie mr. N. Hermes brachten wel begrip op voor het gedrag van de Filippijnse, maar wilden de meineed niet laten passeren.

«Uit schaamte heeft mijn cliënte de tweede verkrachting niet over haar lippen kunnen krijgen,» betoogde haar advocaat H. Weinans. «Bij het verhoor zaten er tegenover haar ook nog eens alleen mannen. Daar kwam bij dat ze over haar verkrachter zeer belastende verklaringen moest afleggen. De eerste brug heeft ze met veel moeite gehaald, maar de tweede niet meer.» De dader zit inmiddels al voor een aantal jaren achter de tralies wegens onder andere drugstransporten en handel in kinderporno.