Albanees vermoord in Brussel

Eén schot moest Nicola T. (26) doen halthouden, met minstens drie schoten werd hij afgemaakt. Op deze manier rekent de - vermoedelijk Albanese - maffia af met lastige klanten. Het decor was dinsdagnacht het Brusselse havengebied.

BR> 's Nachts is de hoek van de Havenlaan en het Redersplein doods en verlaten. Het enige wat dinsdagnacht omstreeks 2.30u opviel, was een Seat Ibiza die met matige snelheid over de ruwe kasseien hobbelde. Aan de lichten aan het Redersplein probeerden twee auto's de wagen klem te rijden. De inzittende van één van de wagens schakelde met een schot door de achterruit van de Ibiza, chauffeur Nicola T. uit.

De auto reed nog een eindje verder, maar belandde uiteindelijk tegen een paal. De andere wagens stopten. De inzittenden - niemand weet precies hoeveel - stapten uit en openden koelbloedig het vuur op de chauffeur van de Ibiza. Even later overleed Nicola door verscheidene schoten in borst en buik. De daders zijn spoorloos.

Speurders konden de doodgeschoten chauffeur vrij snel identificeren. Nicola stond ingeschreven in Villeurbanne, bij Lyon. Wat hij in Brussel kwam doen, weet niemand. De speurders willen nu contact opnemen met hun Franse collega's. Het is niet de eerste afrekening in het Albanese milieu. De concurrentie tussen Albanezen die hier hun criminele activiteiten willen ontplooien, is groot. De Albanezen, en daarmee de Albanese maffia, zijn vooral in het prostitutiemilieu actief.

Nu in het nieuws