Illegale Albanezen tegen de lamp

Wie woensdagochtend via de Amerikalei of Falconrui Antwerpen binnenreed, maakte veel kans om op de politie te botsen. De politie zone West had er versperringen opgezet. Daarbij werden onder meer zes Albanezen met (ver)vals(t)e paspoorten op zak geklist.

APNED

BR> De politie zone West controleerde van middernacht tot woensdagmorgen 6u de auto's, die stadinwaarts reden aan de Falconrui en de Amerikalei. Vermoed wordt dat inbrekers, die 's nachts in de randgemeenten opereren, verblijven in de binnenstad (en dus na hun 'werk' terugkeren). Aan de actie namen woensdagochtend alle wijkteams, de hondenbrigade en de Cel Schipperskwartier deel, in totaal 44 manschappen.

In totaal werden 52 auto's en 76 personen gecontroleerd. Zes Albanezen werden aangehouden omdat ze vervalste en valse identiteitskaarten op zak hadden. Verder werd op twee personen een verboden wapen - de ene keer een mes, de andere keer een knuppel - aangetroffen. De wapens werden in beslag genomen door de politie. De dragers mochten beschikken. Verder werden nog twee geseinde personen en vier illegalen aangetroffen.

Nu in het nieuws