Alle Microsoft-websites uit de lucht

Print
Door een technische storing op de servers in Seattle zijn alle Microsoft-websites vandaag een hele dag lang onbereikbaar geweest.
BR> Niet alle sites hadden in dezelfde mate onder de 'crash' te lijden. Waren sites als Microsoft.com en Msn.com helemaal onbereikbaar, dan bleven de problemen bij bijvoorbeeld de gratis e-mailsite hotmail.com eerder beperkt. Alle nationale Microsoft-sites wereldwijd, waaronder dus ook www.microsoft.be, waren dan wel weer volledig uit de lucht.

Volgens een woordvoerster van Microsoft België waren de problemen het gevolg van een fout in het zogeheten Domain Name System (DNS). Het DNS zorgt ervoor dat er een verbinding is tussen de naam van een website (bijvoorbeeld www.microsoft.com) en het uit nummers bestaande IP-adres van een website. "Woensdagochtend werden de problemen in de VS opgemerkt," aldus woordvoerster Ineke Rampaert. "Sindsdien is er koortsachtig aan gewerkt om alles weer in orde te krijgen." Dat een dergerlijk technisch probleem op zijn minst genant is voor een hoogtechnologisch bedrijf als Microsoft wordt niet ontkend.

.

Nu in het nieuws