Huiszoeking bij mogelijke webmaster MP3-site

De Computer Crime Unit (CCU) van de federale politie heeft dinsdag in Lint een huiszoeking gepleegd bij de 40-jarige P.K. Vermoed wordt dat hij de spilfiguur is achter de 'MP3 Blast'-site, een website waarop muziekbestanden illegaal worden aangeboden. Het bericht stond woensdag in enkele kranten en werd bevestigd door gerechtelijk inspecteur Geert Derre.

BR> De CCU was al enkele maanden bezig met het dossier rond de bewuste website. Een maand geleden werd in het kader van het onderzoek een eerste huiszoeking gepleegd bij een zekere B.S. in Brugge. Daarbij werden heel wat CD-roms met illegale kopieën aangetroffen, alsook een kopie van de bewuste site op de pc van B.S., aldus Derre.

Bij de huiszoeking in Lint werd eveneens bezwarend materiaal aangetroffen, waaronder cd-roms met muziekbestanden waarvan P.K. de originelen niet kon voorleggen. Hij houdt zijn onschuld staande, maar de verschillende elementen die werden aangetroffen, versterken volgens de gerechtelijk inspecteur het vermoeden dat P.K. de spilfiguur achter de website is. P.K. werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, maar werd na zijn ondervraging opnieuw vrijgelaten.

Nu in het nieuws