Ballet van Vlaanderen brengt "Seizoensarbeider" naar Antwerpen

Print
Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen stelt op donderdag 25 januari zijn nieuwste productie voor, The Hired Man of De Seizoenarbeider, een Britse musical die in Antwerpen wordt gebracht door onder meer Jan Schepens en Janke Dekker. Met koorzangen, liefdesduetten en krachtige, voetstampende ritmes creëerden componist Howard Godall en schrijver Melvyn Bragg in 'The Hired Man' een indringend drama over passie en strijd op het land aan het begin van de twintigste eeuw.
BR> The Hired Man (of De Seizoenarbeider) gaat voor het eerst buiten Groot-Brittannië en de Verenigde Staten in première. Een 22-koppige cast met o.m. Jan Schepens, Janke Dekker, Ernst Daniël Smid, Aron Wade, Maike Boerdam, David Verbeeck, Ernst Van Looy, David Michiels en Wim Stevens brengt het verhaal van enkele inwoners van een arm boerendorp die het leven op het land verlaten om in de steenkoolmijnen te gaan werken. Met het uitbreken van de eerste wereldoorlog worden de mannen de loopgraven ingestuurd. Velen vinden er de dood, anderen zijn voor altijd getekend door de waanzin van een uitzichtloze strijd.

De première van The Hired Man vindt plaats op 25 januari in Theater 't Eilandje. Daar volgen nog voorstellingen op 26 en 27 januari. Op 30 en 31 januari is The Hired Man te zien in de Opera van Gent. Vervolgens gaat de productie gedurende vier maanden op tournee door Vlaanderen en Nederland.

.

Nu in het nieuws