Musea Kunst en Geschiedenis: expo's over oosten

Print
De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in het Jubelpark in Brussel organiseren deze lente een hele reeks culturele evenementen in het teken van het Oosten. Als orgelpunt wordt er in mei een tentoonstelling opgezet over "De Schatten van het Museum van Yianjin". In die stad hebben Belgen zowat honderd jaar geleden een nederzetting opgericht.
Een defilé met traditionele Koreaanse kleren zal de festiviteiten openen op 18 februari. Het weekend van 24 en 25 maart staat in het teken van "Droom en Werkelijkheid in het Oosten". Op 5 april start de tentoonstelling "De Kunst van de purperen Theepot". Allerlei theepotten in zandsteen uit de Yixing-regio zullen tentoongesteld worden in het Chinese Paviljoen.
In mei organiseren de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis de belangrijkste expositie. Met "De Schatten van het Museum van Yianjin" is keramiek uit de Song-periode te bezichtigen, evenals schilderijen uit de Ming- en Qing-dynastie. Ook beelden in jade die teruggaan tot het derde millennium voor onze eeuw zullen te zien zijn. Alles wordt afgesloten met een defilé van de "Hogeschool Francisco Ferreré", die zich laten inspireren heeft door de Oosterse kleding.

.

Nu in het nieuws