60.000 toeschouwers op Axion Beach

Print
Op het zonovergoten strand van Zeebrugge hebben zaterdag ruim 60.000 muziekliefhebbers het Axion Beach Rockfestival bijgewoond. Op een propvol terrein en bij tropische temperaturen passeerden groepen als «Das Pop», «The Beautiful South» en «The Cardigans» op het grote podium met zicht op zee. De hele dag kon tevens gedanst worden in een techno-tent of een «dance marquee». De Belgische rockgroep «Deus» sluit Axion Beach af. Daarna volgt nog een «Tribal Beach Night» tot zondagochtend 03.00 uur.
BR>Het festival startte voor ruim 25.000 toeschouwers met optredens van het James Taylor Quartet, Roland Gift (The Fine Young Cannibals) en Simply Red. Zaterdag opende Axion Beach met de «Brit-pop» van de Gentse «Das Pop». Hoewel de zon 's ochtends nog wat twijfelde, mochten 's middags de lichamen op de tonen van Reef grondig met zonnecrèmes ingesmeerd worden. Na de meerstemmige pop van «The Beautiful South», de reggae van Lee Scratch Perry en het optreden van de Zweedse «The Cardigans» staan zaterdagavond nog Garbage en Deus op het grote podium. Urban Dance Squad, The Herbaliser en Rae and Christian speelden op het tweede plateau. Underworld, Massive Attack en Les Rythmes Digitales ronden het festival af.
Na de GIA-dreiging waren op het festival verhoogde veiligheidsmaatregelen van kracht. Op het terrein waren de toeschouwers opeengepakt als sardienen, maar noemswaardige incidenten bleven de hele voor- en namiddag uit.
MEEST RECENT