KVM-trainer Billen looft inzet van zijn spelers

Print
MECHELEN - Omdat KV Mechelen een 0-3 achterstand wegwerkte was de vreugde na de wedstrijd even groot als bij een overwinning. Het was feest achter de afgebroken kazerne en de nieuwkomers Foxe en De Jong genoten er van. Beide spelers maakten bij Malinwa hun debuut en kregen een goede quotering.
Het scheidsrechterblad zag er heel anders uit dan bij de laatste wedstrijd voor de jaarwisseling. Er waren niet alleen Foxe en De Jong die hun debuut maakten. Camus, Debusschere en Greven keerden terug na blessure. Camus begon aan de wedstrijd, en Debusschere viel bij de rust in. Greven bleef op de bank.

"Ik vond mijn wederoptreden niet slecht", zegt Camus. "Ik heb uiteraard al betere wedstrijden gespeeld, maar na een afwezigheid van enkele weken viel het mee. Het punt tegen Gent was verdiend. Als je de kansen bekijkt die beide ploegen kregen, dan hadden wij zelfs kunnen winnen. Eindelijk hadden wij het geluk eens aan onze kant. In het verleden gingen wij tijdens het slot al eens ongelukkig onderuit en nu was het andersom. Wij moeten het nu match per match bekijken en proberen zo snel mogelijk onderaan weg te komen."

Benny Debusschere speelde eind september zijn laatste competitiewedstrijd. "Gelukkig hebben wij de scheve situatie nog kunnen rechtzetten, want anders hadden wij opnieuw een mentale dreun gekregen. De eerste helft zag ik vanop de invallersbank. We waren goed gestart en je voelde dat in de club opnieuw iets leeft. Toch incasseerden wij vlug twee tegendoelpunten en nog voor het halfuur was het al 0-3. Spijtig, want voor rust hadden we toch al een aantal doelkansen gehad. Van het moment dat we ons eerste tegendoelpunt lukten, ging het allemaal veel gemakkelijker".

Nieuwkomer Dave de Jong was vaak aanspeelbaar en gaf de beslissende vrije trap voor de gelijkmaker van Peter Meeusen. "Voor mijn debuut vond ik het een bizarre wedstrijd", zegt de Nederlander. "De eerste helft brachten wij het betere spel, maar de tegenstrever benutte alle kansen. Na de achterstand restten ons nog twee dingen: ofwel reageren, ofwel verliezen. Bij de rust heeft iedereen gevoeld dat er nog iets in zat. Uiteraard moet je in zulke wedstrijden een beetje geluk hebben en scoorden we tijdens het slot een heel belangrijk doelpunt".

"Ik zag tegen Gent weinig verschil met het voetbal in Nederland. Bij NAC voelde ik dat ik nog maar weinig kans had voor de eerste ploeg. Daarom verkoos ik om in Mechelen te komen spelen. Bij mijn nieuwe club kreeg ik meteen de indruk dat hier hard gewerkt wordt. Ik merkte ook niet dat ik bij een club terecht gekomen ben die in degradatiegevaar verkeert en dat is een goed teken".

Hoofdcoach Valère Billen was tevreden met het gelijkspel, maar ontevreden over de manier waarop doelpunten werden weggegeven. "De 0-3 achterstand was te wijten aan onszelf. De eerste helft kregen wij een aantal kansen, maar die werden niet afgewerkt. Bovendien hebben wij teveel kansen weggegeven. De spelers hebben duidelijk getoond dat zij willen sterven voor de club."
MEEST RECENT