Nooit meer film in Calypso?

De Antwerpse Calypso staat te huur. Voor 200.000 frank per maand mag de huurder met het hele complex van 2.800 vierkante meter doen wat hij wil. Met een hogeschool lopen gesprekken om de filmzalen tot aula's om te bouwen, een andere gegadigde wil er een fitnesscentrum in onderbrengen. Nochtans bestonden er plannen om Calypso om te vormen tot Kids Screen Cinema, een permanent Vlaams centrum voor jeugdfilms.

APNED

BR>

"Vier maanden wacht ik al op een antwoord van Kids Screen of minister Anciaux", zucht Pierre van Tieghem van de nv Kertibo, eigenaar van het gebouw. "Ik ben dat project genegen maar heb er veel tijd mee verloren. Daarom staat het nu te huur. Het moet opbrengen."

Vier Vlaamse verenigingen, het Vlaams Centrum voor Kinder- en Jeugdfilm, Jekino Films, Jeugdbioscoop Antwerpen en het Europees Jeugdfilmfestival wilden de Calypso uitbouwen tot een centrum van de Vlaamse jeugdfilm. Een filmische tegenhanger van wat 'Het Paleis voor jeugdtheater' is. Voor het opknappen en inrichten van het gebouw rekenen ze op 7 miljoen subsidie. Cultuurschepen Eric Antonis had al financiële medewerking beloofd.

Nu in het nieuws