Bolivarplaats wil geen justitiepaleis

Print
De Groene Vinger, een collectief van milieubewuste jongelui, protesteerde woensdag tegen de geplande aanleg van het nieuwe justitiepaleis op de Antwerpse Bolivarplaats. Plaats van gebeuren was 't Hofke, een lapje groen met bomen in de onmiddellijke buurt van de inplantingsplaats van het nieuwe justitiepaleis. De Groene Vinger ging ludiek te werk. Kinderen uit de buurt adopteerden bomen, hingen tekeningen aan hun "petekinderen" en bouwden boomhutten. Met gratis pannenkoeken en drankjes slaagde het collectief er in sympathie los te weken bij de aanwezige kinderen.
BR> "Het justitiepaleis is een bedreiging voor het laatste stukje groen in onze buurt. Niet alleen 't Hofke zou er aan moeten geloven, maar ook een deel van de Konijnenwei", zegt Trijn Janssens, woordvoerster van het collectief. De Konijnenwei is een braakliggend terrein tussen de Antwerpse ring en de Singel, ter hoogte van het Zuid. In de plaats van het terrein zou er een groot park komen. "Dat is ook groen, maar ik denk niet dat de kinderen in een park in de bomen mogen kruipen, op het gras lopen of met hun hond ravotten. Nu kan dat allemaal wel", zegt Janssens.
Een petitie van De Groene Vinger tegen het nieuwe justitiepaleis leverde 3.000 handtekeningen op. Maar het collectief laat het daar niet bij. Indien de bouwvergunning er komt, zijn de jongeren zinnens de bomen in te kruipen. Zo hopen ze de kap alsnog te stoppen.

.

Nu in het nieuws