Texas Seven ingerekend

Print
De laatste twee van zeven in december uit een zwaarbewaakte Texaanse gevangenis ontsnapte criminelen hebben zich woensdag zonder bloedvergieten aan de politie overgegeven. Het schrikbeeld van de rovende en moordende 'Texas Seven' mag na meer dan een maand eindelijk worden opgeborgen.
BR>
Patrick Murphy Jr. en Donald Newbury gaven zich woensdagochtend om 5.45u plaatselijke tijd probleemloos over, nadat ze vanuit hun motelkamer ieder een live-interview van vijf minuten hadden mogen geven aan Eric Singer, verslaggever bij de plaatselijke Colorado Springs TV. In het interview, dat het tweetal had bedongen als voorwaarde voor zijn overgave, klaagde Murphy het rechtssysteem in Texas aan, dat hen onrechtvaardig zou hebben behandeld. "Hopelijk zullen onze acties de ogen van de mensen openen en hen doen beseffen dat aan ons penitentiair systeem een en ander schort."

Dinsdag had het FBI al de wagen van het duo teruggevonden, zo'n twee blokken verwijderd van de Holiday Inn waar de twee verbleven. Zodra de federale politie een tip had gekregen dat het voortvluchtige tweetal zich in een motelkamer in Colorado Springs ophield, werden alle nabije kamers geëvacueerd, waarop de onderhandelingen, die in totaal zes uur zouden duren, konden beginnen.

.

Nu in het nieuws