Eric Suy-prijs 2008 gaat naar dr. Karel van den Bossche

Print
De Professor Eric Suy-prijs wordt dit jaar toegekend aan Karel van den Bossche, oprichter van het Molenmuseum en het Centrum voor Molinologie vzw te Sint-Amands aan de Schelde.

De uitreiking vindt plaats op op zaterdag 5 april 2008 in de raadzaal van het gemeentehuis van Sint-Amands aan de Schelde. Dat melden de initiatiefnemers dinsdag.

De prijs, ter waarde van 6.000 euro, wordt hem toegekend "omwille van zijn jarenlange onverdroten acties voor de uitbouw van het merkwaardig en unieke Molenmuseum in Sint-Amands aan de Schelde en voor zijn bijdrage tot de studie van de rol van de molen in de sociale, industriële en economische ontwikkeling van de wereld en het behoud van het erfgoed terzake in Vlaanderen", aldus de organisatoren.

Het "Fonds Professor Eric Suy" vzw werd opgericht in 2003. De benaming verwijst naar Professor Em. dr. Eric Suy, internationaal expert volkenrecht, voormalig adjunct-secretaris-generaal van de Verenigde Naties in New York en directeur-generaal van de VN in Genève, en huidig voorzitter van het fonds. Bedoeling van het fonds is de maatschappelijke en culturele ontwikkeling van Vlaanderen te bevorderen.

MEEST RECENT