Holland's Next Top Model duwt vrouw glas in gezicht

'Holland's Next Top Model' Kim Feenstra heeft in de nacht van zondag op maandag in zalencentrum Huize Maas in Groningen een vrouw mishandeld. Volgens het slachtoffer, een 26-jarige vrouw uit Groningen, viel Feenstra haar aan met een glas.

GPD

De zus van het slachtoffer, die bij de ruzie aanwezig was: "Mijn zus botste per ongeluk tegen Kim aan. Ze raakte enorm opgefokt en ze duwde een glas in het gezicht van mijn zus. Vervolgens gooide ze het glas zo hard op haar voet, dat het dwars door het leer van haar laars ging en een flinke wond veroorzaakte."

De politie in Groningen wil het verhaal bevestigen noch ontkennen, omdat er nog geen aangifte is gedaan. "We zijn direct naar het politiebureau gegaan, maar omdat de voet zo hevig bloedde, hebben agenten ons eerst naar het ziekenhuis gebracht. We hebben een korte verklaring afgelegd en afgesproken dat we dinsdagmiddag terugkomen om aangifte te doen", licht de zus toe. Jan Zwaving, van Huize Maas, bevestigt dat Feenstra betrokken is geweest bij een incident en dat zijn personeel haar vervolgens uit de zaak heeft gezet. "Ik heb nog niet uitgebreid met mijn mensen gesproken, maar ik heb het idee dat het niet zo ernstig was. Een akkefietje, laten we het daar maar op houden."

Kim Feenstra, die in het verleden als escortdame werkte en vorig jaar werd veroordeeld voor diefstal, was gisteren niet voor commentaar bereikbaar. Het slachtoffer zit thuis met schrammen in haar gezicht en een pijnlijke, opgezwollen voet. "Het is echt absurd. Juist iemand als Kim Feenstra hoort een voorbeeldfunctie te vervullen", zegt de zus.