Philip Hilven krijgt Limburgse toerismeprijs

Philip Hilven, de adjunct-hoofdredacteur van de Nederlands Limburgse regionale omroep L1, krijgt de Limburg Toerisme Award 2008 van Skal Limburg, een vereniging voor professionals uit de toeristische sector.

Belga

BR>

De award is een compositie van tekenaar Steven Wilsens en wordt uitgereikt "aan een persoon of een organisatie die zich uitzonderlijk verdienstelijk maakt of maakte op het gebied van het toerisme in Belgisch of Nederlands Limburg, met een grensoverschrijdende Limburg-dimensie".

Hilven is volgens Skal Limburg een voorbeeld van een Limburger in de brede betekenis van het woord. "Vanuit zijn beroepsveld is hij zich daarenboven ten volle van bewust welke belangrijke rol de media kunnen spelen bij de koestering van het 'Groot Limburg'-gevoel".

Volgens Skal Limburg bewees hij dat eind 2005 al toen hij vanuit TV Limbrug, samen met zijn collega Leo Hauben van L1, de stuwende kracht was voor 'Liever Limburgs', een 26-delige serie met Limburgse toeristische items, netjes grensoverschrijdend verdeeld.

Hilven krijgt de award op woensdag 9 april in Maastricht. Skal Limburg wil met de Limburg Toerisme Award 2008 ook het belang benadrukken van een goede grensoverschrijdende communicatie voor de toeristische en recreatieve sector.