Eerste editie 'Vol Pension' met Kommil Foo groot succes

Zo'n 4.500 mensen zijn deze week opgedaagd voor een van de culturele activiteiten die het Kommil Foo-duo Raf en Mich Walschaerts organiseerden in Leuven in het kader van Vol Pension.

Belga

BR>

Het was de eerste editie van een nieuwe formule, waarbij het Leuvense cultuurcentrum 30CC een artiest carte blanche geeft voor de programmatie. Volgend jaar is het de beurt aan Adriaan Van den Hoof.

Onder de opvallende evenementen uit de Kommil Foo-keuze waren er de twee "Tango Specials" met beide broers, Boudewijn De Groot en Orquesta Tanguedia. Jan De Smet en cellist Frans Grapperhaus gaven middagconcerten en High Voltage, The Nest en Helder late night concerts.

Daarnaast gaf Kommil Foo zelf ook enkele avondoptredens, tafelconcerten en liep in de Sint-Pieterskerk een tentoonstelling waarvoor het duo putte uit de collectie van het Leuvense stedelijke museum.

Het cultuurcentrum 30CC reageert in een mededeling zeer positief op deze eerste editie van Vol Pension. "Vooral de intieme tafelconcerten en de Tango Specials werden als unieke creaties voor Leuven erg gesmaakt door het publiek, dat massaal van de partij was", aldus 30CC.