'Vlaanderen geeft geen "illegale" staatssteun aan VRT'

Vlaams minister van Media Geert Bourgeois (N-VA) vindt niet dat Vlaanderen "illegale" staatssteun verleent aan de VRT. Dat zegt de minister dinsdagmiddag in een reactie op een artikel in De Tijd. De minister wil niet gedetailleerd ingaan op het verhaal omdat de Europese Commissie woensdag een beslissing neemt in de zaak.

Belga

De Tijd schreef dinsdag dat EU-Commissielid voor Concurrentiebeleid Neelie Kroes de financiering van de VRT in strijd acht met de EU-regels voor overheidssteun. Het EU-onderzoek naar de financiering van de VRT kwam er in 2004 na een klacht van onder meer concurrent VTM.

"De titel 'illegale staatssteun' klopt niet", zegt Bourgeois. De Europese Commissie vraagt dienstige maatregelen met betrekking tot geoorloofde staatssteun, legt de minister uit.

Woensdag geeft Bourgeois tijdens het vragenuurtje in het Vlaams parlement tekst en uitleg bij de zaak. "Ik hoop dat ik tegen dan alle informatie van Europa heb", zegt Bourgeois.

De minister hoopt op een gunstig antwoord want wijst erop dat zijn ploeg hard gewerkt heeft aan dit dossier. Tot slot meldt de minister dat hij spontaan, los van Europese vragen, enkele dingen heeft gerealiseerd, zoals het instellen van de Vlaamse Regulator voor de Media.

Bij de VRT wilde dinsdag niemand reageren omdat de Europese Commissie nog geen beslissing heeft genomen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio