"Tanghi Argentini" Belgische kortfilmhoop voor Oscars

Print
De Belgische hoop voor de Oscars zondagavond (maandagochtend Belgische tijd) is gevestigd op "Tanghi Argentini" van regisseur Guido (Guy) Thys, genomineerd in de categorie beste kortfilm.
"Tanghi Argentini" vertelt het verhaal van André, een grijze kantoorklerk die via het internet Suzanne leert kennen. Hij laat uitschijnen dat hij een ervaren tangodanser is en ze spreken af op een dansavond. Maar André kan helemaal niet dansen. Collega Frans wel en hij krijgt twee weken om André klaar te stomen. Op de bewuste avond gaat Frans trouwens mee om te zien hoe André het er van afbrengt met zijn date. Maar de avond draait anders uit dan verwacht.

Hilde Norga, Koen Van Impe en Dirk Van Dijck nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Producenten zijn Anja Daelemans en Dries Phlypo voor Another Dimension of an Idea.

"Tanghi Argentini" heeft al 70 internationale festivalselecties en ruim 30 onderscheidingen op festivals in binnen- en buitenland in de wacht gesleept.

In de VS is "Tanghi Argentini", samen met de vier andere kortfilms die genomineerd zijn voor een Oscar, sinds kort te zien in de bioscoop. Op een totaal van 65 schermen noteerde de organiserende distributeur Magnolia Pictures 234.337 toeschouwers, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds donderdag. Het zogenaamde "three day weekend total" kwam neer op 197.664 toeschouwers.

De kortfilm werd gerealiseerd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.
Nu in het nieuws