Koning en koningin brachten bezoek aan de VRT

Print
Koning Albert en koningin Paola hebben donderdag een bezoek gebracht aan de VRT. Het vorstenpaar arriveerde rond 11.05 uur in het omroepgebouw aan de Reyerslaan in Brussel en werd ontvangen door gedelegeerd bestuurder Dirk Wauters en Guy Peeters, de voorzitter van de raad van bestuur van de openbare omroep.
Ook Jan Becaus, VRT-nieuwslezer en notoir kenner van het Belgische koningshuis, schudde de vorst en de vorstin de hand. Het bezoek van de koning en de koningin aan de Vlaamse openbare omroep past perfect in hun algemene belangstelling voor wat er leeft in de Belgische samenleving, zegt de woordvoerder van het paleis. Net zoals ze geïnteresseerd zijn in wat er leeft bij bedrijven, verenigingen en steden en gemeenten, willen ze ook contact leggen met de mediasector. "De koning en koningin lezen immers ook kranten en kijken ook televisie", luidt het.

In 2007 waren koning Albert en koningin Paola al te gast bij de Franstalige commerciële omroep RTL. Op 13 maart komt het vorstenpaar terug naar de Reyerslaan voor een bezoek aan de Franstalige openbare omroep RTBF.

In de radiostudio Toots, genoemd naar de bij leven legendarische mondharmonicaspeler Toots Thielemans, gaf Dirk Wauters een toespraak over onder meer de historiek van de VRT. Ook de voltallige directie van de omroep schudde het vorstenpaar de hand. Nadien waren Albert en Paola te gast in de studio van Radio Donna bij Evy Gruyaert. Ook een bezoek aan de studio van Klara mocht niet ontbreken.

Even na 12.00 uur betraden de koning en de koningin Studio 1, waar "Het Journaal" wordt opgenomen. Zowat de voltallige top van de nieuwsredactie van de VRT, onder hen Wim Willems, Kris Hoflack en Siegfried Bracke, en ook Martine Tanghe en Phara de Aguire, ontvingen het vorstenpaar hartelijk. Albert en Paola kregen een uitvoerige uitleg over de werking van de nieuwsdienst, de verschillende journaals en "Terzake".

Nog wat later was Bart Peeters de gastheer in Studio 5, de grootste studio van de VRT, waar dezer weken de opnames van "Eurosong 2008" plaatsvinden en waar ook grote fictiereeksen worden opgenomen. De presentator legde het Belgische vorstenpaar "het staatsbelang" uit van de liedjeswedstrijd en riep hen ook op om op zondag 9 maart, als de finale van "Eurosong" plaatsvindt, mee te stemmen en zo mee te beslissen wie België vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in de Servische hoofdstad Belgrado.

Tot slot bezochten Albert en Paola nog de grote, vernieuwde nieuwsredactie van de VRT. Ruim na 13.00 uur was het vorstelijk bezoek aan de openbare omroep achter de rug.

Er was donderdag massale persbelangstelling voor het bezoek van het vorstenpaar, zowel van Vlaamse als Franstalige media. Ook diverse nieuwsredacties van de VRT hadden ruime belangstelling voor het koninklijk bezoek.
Nu in het nieuws