"No country for old men" groot favoriet voor Oscars - Trailer

Print
Zondagavond worden in Hollywood voor de 80ste keer de Oscars uitgereikt. "No country for old men", de neo-noirfilm van Joël en Ethan Coen, wordt algemeen getipt als de grootste kanshebber op het felbegeerde beeldje voor de beste film.

Nu de problemen met de stakende scenaristen van de baan zijn, is het in Hollywood opnieuw "business as usual". Waar de uitreiking van de Golden Globes nog in mineur verliep door de stakingsdreiging van de scenarioschrijvers en beperkt werd tot een persconferentie van een halfuur, worden nu alle middelen bovengehaald om er een immens spektakel van te maken. TV-host en komiek Jon Stewart zal de show aan elkaar praten, terwijl een resem filmsterren de beeldjes zullen uitreiken aan de winnaars. Onder meer Tom Hanks, Helen Mirren, George Clooney, Nicole Kidman en John Travolta zullen Oscars uitdelen.

"No country for old men", met in de hoofdrollen Tommy Lee Jones, Javier Bardem en Josh Brolin, kaapte afgelopen maand op diverse uitreikingen de hoofdprijs weg. Zo won de film onder meer de regieprijs van de Amerikaanse Directors Guild of America (DGA), de beroepsvereniging van Hollywoodregisseurs. De DGA-award is sinds langs een ernstige indicator voor de hoogste filmeer.

Grote concurrentie wordt verwacht van de epische dramafilm "There will be blood", Paul Thomas Andersons bewerking van Upton Sinclairs roman "Oil! " uit 1927. De roman vertelt het verhaal van oliemagnaat Daniel Plainview, in de film gespeeld door Daniel Day-Lewis, die een Golden Globe kreeg voor zijn rol.

Met acht nominaties elk zijn beide films ook de grote slokoppen. Een andere kanshebber is het Britse liefdesepos "Atonement" van Joe Wright, gebaseerd op de succesroman van Ian McEwan. De film won in januari de Golden Globe Award voor beste film en ook op de Bafta's -de Britse filmprijzen-, ging hij met die eer lopen. De andere genomineerden in de categorie beste film zijn de intelligente tienerkomedie "Juno" van Jason Reitman en "Michael Clayton" van Tony Gilroy.
BR />
Op YouTube is een trailer van de film te bekijken:

Nu in het nieuws